Gıdamız bizi nasıl şekillendiriyor?

Evet yanlış okumadınız. Yeme alışkanlıklarımız, gıdayla kurduğumuz ilişki bizim hep kendimizle hem de toplumla ilişkimizi şekillendiriyor. Ruhun Doysun, Vogue dergisindeki yazıları ve ‘İçindekiler’ yemek kitabıyla tanıdığımız Cemre Torun 31 Mart 18:00’de Green Drinks’de konuğumuz. Katılım ücretsiz olup, buradaki formu doldurmanız yeterli olacaktır.

Cemre Torun’la gerçek gıdayı, pandemi döneminde değişen yeme-içme kültürünü, iklim değişikliği ve gıda güvenliği gibi sebeplerden etkilenen küresel gıda zincirlerindeki trendleri ve dünyanın dört bir yanından ünlü şeflerin gıdaya bakışını konuşacağımız bu keyifli sohbette sizi de aramızda görmeyi bekliyoruz. Amacımız farklı sektörlerden, farklı ilgi alanlarından ortak ilgisi doğa dostu yaşam olan herkesi bir araya getirmek, biraz birbirimizi tanımak, biraz söyleşi.

Cemre Torun kimdir?

Cemre Torun, üniversite eğitimini Georgetown Üniversitesi’nde İşletme, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji alanlarında tamamladı. İki alanda da bir süre çalıştıktan sonra yemeğe olan ilgisi ağır bastı ve bu konuda çalışmalarına başladı. On seneyi aşkın bir süredir gastronomi üzerine araştırmalar yapan ve yazılar yazan Cemre Torun, Vogue Türkiye, Condé Nast Traveller Türkiye ve GQ Türkiye dergilerinin yemek editörlüğü yaptı ve birçok yerli ve yabancı yayına katkıda bulundu. Cemre Torun aynı zamanda The World’s 50 Best Restaurants kuruluşunun Türkiye, Yunanistan, İsrail ve Balkanlar bölgesinden sorumlu Bölge Başkanı. Uluslararası gastronomi konferansı YEDİ’nin kurucularından. “İçindekiler” ve “İçindekiler 2” adlı, mevsimsel malzeme odaklı yemek kitapları bulunmakta. Ayrıca Bomontiada’da bulunan Kilimanjaro’nun restoran konsept ve menü danışmanlığını yaptı. Halen Grundig Türkiye’nin “Ruhun Doysun” projesinin içeriğini, web sitesi ve dergi/kitap editörlüğünü yürütmekte. Covid-19 krizi sürecinde zarar gören yeme-içme sektörüne yardım amacıyla, “Restoranlar Evde” projesini gerçekleştirdi. İstanbul’un 100’ün üzerinde restoranından tariflerin, gastronomi dünyasının önde gelen yazarlarının katkılarının ve onlarca markanın desteğinin bulunduğu kitap, binlerce sektör çalışanına destek oldu. Bugünlerde gıda ve sürdürülebilirlik üzerine yeni çalışmalara ve danışmanlık projelerine devam etmektedir.

‘Green Drinks nedir?’

Green Drinks dünyanın 700’den fazla şehrinde organize edilen, yeşile ilgi duyanların bir araya gelip tanıştıkları, ortak konularda fikir paylaştıkları informal networking (tanışma) toplantılarıdır. 2010’dan itibaren de Yeşilist Green Drinks etkinliklerini Türkiye’de düzenlemektedir. Pandemi öncesine kadar İstanbul’da çevirimdışı gerçekleştirilen bu toplantılar, pandemiyle zoom üzerinden gerçekleştirilmektedir.

BUNU DA OKU:  Yeşil Posta: Ülkemizden ve dünyadan haberler
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Ergem Şenyuva

İstanbul'da doğdum büyüdüm. Hep bu şehri, kültürel ve doğal mirasını koruma derdindeydim. Bir yandan yeşili ve doğayı nasıl gelecek nesillere bırakırız kaygım vardı. 2006 senesinin sonunda hayatımı değiştiren olay oldu ve kızım doğdu. Yaptığım her şeyi sorguladığım ve tekrardan en başa döndüğüm bir dönemden sonra, kurumsal hayata veda ettim. 2009 yılında Al Gore'un iklim değişikliğiyle mücadeleyi hedefleyen Climate Project derneğinin Türkiye temsilcisi oldum. İklim değişikliğini ve yaşadığımız dünyanın nelerle karşı karşıya olduğunu fark ettikçe, elimi taşın altına sokma zamanı geldi diye düşündüm. 2010 yılının sonunda Yeşilist'i kurdum. Bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabileceğimize, hepimizin atabileceği küçük adımlarla büyük şeyler başarabileceğimize inanıyorum.

Yorumlar kapatıldı.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Banner Right Side, Doğal Kaynaklar, Ekoloji, Gıda, Gıda Gündemi, Tarifler, Yeme İçme
Dünya için 1 saat ışıkları kapatıyoruz

WWF’in (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) çağrısıyla her yıl mart ayının son cumartesi günü dünya genelinde düzenlenen “Dünya Saati”nde her yıl

Kapat