Ecoprintten fermente gıda atölyesine, kadın emeği pazarından marul bayramına bu haftanın 10 çevre dostu etkinliği

7 Haziran Perşembe – İstanbul – Kokopelli Talks: Zero-Waste

Bir yılda kendi ağırlığımızın 6 katı kadar çöp çıkardığımızı biliyor muydunuz? Peki ne kadarını dönüştürebiliyoruz? Tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmenin zamanı geldi. Kokopelli Sohbetleri’nin dördüncüsünde Virginia Patrone ile Zero-Waste (Sıfır-Atık) akımını konuşuyor.

Sıfır Atık akımını ve uygulama noktalarının ele alınacağı sohbet İngilizce olacak ama Türkçe çeviri de sağlanacak.Ücretsiz olan bu etkinliğe katılmak için buraya tıklamanız ve formu doldurmanız gerekiyor, diğer sorularınız için info@kokopellisehirde.com adresine yazabilirsiniz.

8 Haziran Cuma – İstanbul – Potlaç Kadın Emeği Pazarı 2018

Kadıköy Belediyesi’nin Potlaç projesi kapsamında yeni dönem Moda’da başlıyor. El emeği ürünlerini kış boyunca Caddebostan’daki Potlaç Dükkân’da sergileyen kadınlar, yazın gelişiyle birlikte açık havaya çıkıyor.

Kadınlar, stantlarda el emeği ürünlerinin satışını yapacak. 25 Mayıs’tan itibaren her cuma, cumartesi ve pazar günü 11:00-22:00 saatleri arasında açık olacak Potlaç Moda Satış Alanı’nda, Kadıköylü kadınlar/LGBTİ’ler ve kadın/LGBTİ örgütleri bir arada yer alarak, hem dayanışmayı güçlendirecek hem de ürünlerini sergileyecekler. Potlaç Dükkân da Kasım ayına dek salı, çarşamba ve perşembe günleri hizmet verecek.

9 Haziran Cumartesi – İstanbul – Kadıköy Sahaf Günleri

Bu yıl ilki gerçekleşecek olan Kadıköy Sahaf Günleri, Beyoğlu Sahaflar Derneği ile Kadıköy Belediyesi’nin iş birliğiyle 9 Haziran’da başlıyor.

Kadıköy başta olmak üzere İstanbul’un farklı semtlerinden 42 sahaf, 9-17 Haziran tarihleri arasında Ali Suavi Sokak’ta bir araya gelecek. Nadir bulunan kitap ve dergiler, imzalı kitaplar, birinci baskılar, ikinci el kitaplar, eski belge, evrak ve haritalar, Osmanlıca kitap ve mecmualar kitapseverlerle buluşacak.

Etkinlik 9 gün boyunca devam edecek. Ayrıca dokuz gün boyunca üç sürekli sergi olacak ve her gün edebiyat, tarih, kültür söyleşileri yapılacak. Söyleşi programı için buraya tıklayabilirsiniz.

9 Haziran Cumartesi – İstanbul – Vegan Tatlıları Atölyesi

Dolce Vegan: Kolay, Geleneksel Ve Sağlıklı Vegan Tatlılar kitabının yazarı Virginia Elena Patrone Kokopelli Şehirde ile vegan tatlılara yönelik bir atölye düzenlyor.

BUNU DA OKU:  Bu gece gökyüzü rengârenk olacak

Yapılacak tatlı atölyesinin öncesinde vegan olmanın gıda politikalarıyla ilişkilerine değinelecek, sonrasında da hangi malzemeleri kullanılıp, hangilerinden kaçınılacağını ve bunların nedenlerini konuşulacak. Ardından ise 4 farklı glutensiz vegan tarifi katılımcılar hep birlikte yapacak.

Atölye İngilizce olarak yapılacak ama aynı anda Türkçe çevirisi de katılımcılara açıklanacak. Katılım ücretinin 120₺ olduğu etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Kayıt için buraya tıklamanız ve formu doldurmanız gerekiyor, diğer sorularınız için info@kokopellisehirde.com adresine yazabilirsiniz.

9 Haziran Cumartesi – İstanbul – Soğuk Yöntem Sabun Atölyesi

İstanbul Permakültür Kolektifi tarafından düzenlenen etkinlik, Kadıköy’de Halka Sanat Projesi’nde saat 14:30’da başlayacak ve yaklaşık 3 saat sürecek.

Rana’nın Sabunları markasını kuran permakültür uzmanı Rana Söylemez’in yönettiği atölyede soğuk sabun yapım yönteminin farklılıklarının tartışılacak ve aynı zamanda farklı çeşit sabunların nasıl yapılacağı ve sabun yapımı hakkında bilinmeyenler konuşulacak.

Katılım ücreti 180₺ ile 250₺ arasında katılımcılar tarafından belirlenen etkinlik 15 kişi ile kısıtlı. Katılmak için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye etkinliğin Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz. 

9 Haziran Cumartesi – İstanbul – İstanbul’un Marul Bayramı’18

Kentsel tarım ve Yedikule Bostanları özelinde farkındalığı artırmak üreticinin yanında olmak ve Yedikule marulunun yine kendi evinde yetişir halini görebilmek, tadabilmek için başlayan Marul Bayramı bu yıl da 9 Haziran Cumartesi 14:00-18:00 arası, SALT Galata ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

9 Haziran Cumartesi – İstanbul – Fermente Turşular Atölyesi

Kokopelli Şehirde tarafından düzenlenecek bu atölyede Begüm Yaramancı mevsimindeki sebzenin ve ham meyvenin zamana karşı bozulmasını önlemeye yönelik atalık bir teknik olan turşulamayı, tutkusunu ve katkısız, doğal, sağlıklı fermante turşu yapımının inceliklerini paylaşacak.

Yaklaşık iki saat sürecek atölye çalışması, turşu yapımına giriş niteliğinde teorik bilgilendirmeyle başlayacak, salamura yöntemini kullanarak erik, salatalık, biber, fasulye, fındık turp gibi mevsim sebzeleriyle yapılacak bir turşu kurma demosu ile sonlanacak.

BUNU DA OKU:  Flamingolar ve İzmir için nihai karar: İzmir Körfez Geçişi iptal edildi




Katılım ücretinin 120₺ olduğu etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Kayıt için buraya tıklamanız ve formu doldurmanız gerekiyor, diğer sorularınız için info@kokopellisehirde.com adresine yazabilirsiniz.

9 Haziran Cumartesi – İstanbul – Vegan Piknik

Veganİstanbul tarafından her Cumartesi düzenlenen vegan piknikler devam ediyor. Vegan Pikniklerde lezzetli vegan yemekler eşliğinde veganlığa dair soruların cevaplanacağının, tutarlı ve tavizsiz bir şekilde veganlık anlatımının garantisi veriliyor.

Saat 17:00’da başlayacak etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Not: Eğer bu listede yer almasını düşündüğünüz bir etkinliğiniz varsa lütfen gorkem@yesilist.com adresinden bizimle iletişime geçin. İyi haftalar!

10 Haziran Pazar – İstanbul – Gezi’de Dendroloji Gezisi

10 Haziran’da, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi hocalarından, Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi Başkanı Prof. Dr. Ünal Akkemik rehberliğinde Taksim Gezi Parkı Derneği Gezi’yi, ağaçları ve doğayı seven herkesi bu etkinliğe davet ediyor.

Parkı, ağaçları ve doğayı daha yakından tanımak amacıyla yapılan dendroloji gezileri bu sefer katılımcıları Gezi Parkı’nda ağırlıyor.

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Doğal Yapılara Giriş (10 – 17 Haziran  /  1 – 8 Temmuz)

Toprak, saman ve ahşap gibi doğal malzemelerle çalışmayı kapsayan bir haftalık atölyeler, doğal mimariyi dokunarak ve birebir deneyimleyerek öğrenmek için harika bir fırsat sunuyor. Temel marangozluk, duvar yapımı, sıva teknikleri ve yer döşemesi gibi konularda yapılacak uygulamaların yanı sıra toprağın yapısı ve biyoiklimsel tasarım ilkeleri gibi teorik eğitimler de atölye programında yer almaktadır.

Bu bir haftalık atölye çalışmasında, toprak/ saman kaba sıva katları, temel marangozluk, şerbetli saman iç duvarı, taban son kaplamaları, zeminler vs. dahil olmak üzere birçok tekniği keşfedilecek.

Tıpkı geçen sene olduğu gibi bu yıl da İstanbul yakınlarındaki Gündönümü Süt Çiftliği katılımcıları 2016’da başlayan Tezekevleri doğal bina projesinin bir parçası olarak misafir ediyor. Atölye boyunca, daha önceden çiftlikte inşa edilen saman, toprak ve ahşap gibi doğal malzemelerden yapılmış gerçek evler üzerinde çalışılacak.

BUNU DA OKU:  Dünya Saati buluşması Ortaköy'de

Atölye içeriği, ayrıntılı bilgi ve kayıt için buraya tıklayabilirsiniz.

 

6 Haziran itibarı ile sona ermiş etkinlikler:

6 Haziran Çarşamba – İstanbul – Temel ecoprint (bitkilerle baskı) atölyesi

Anadolu’nun zengin doğal boyama geleneğini yaymak adına çalışan EcoBee Beste Bonnard, 6 Haziran tarihlinde Bahariye’de bulunan PASAJ Cook&book’da temel seviye doğal boyama atölyesi düzenliyor.

Bazıları Türkiye’de ilk defa düzenlenecek bu etkinlikler hakkında daha fazla bilgi almak ve katılmak için bestepekoz@hotmail.com‘a mail atmanı yeterli.

6 Haziran Çarşamba – İstanbul – İklim Kafe Konuşmaları

İstanbul Politikalar Merkezi tarafından düzenlenen İklim Kafe Konuşmaları bu sefer İklim Değişikliği ve Müşterekler İçin Davranışsal İktisat Deneyleri konusunu ele alıyor.

Davranışsal iktisat deneyleri, insan davranışıyla ilgili pek çok başka konunun yanı sıra doğal varlıkların (örneğin, su kaynakları, atmosfer, balık stokları) müşterek kullanımına da odaklanıyor. Ana akım iktisatçılar tarafından bencil ve rasyonel bir optimizasyon makinası gibi karar aldığı varsayılan “Homo economicus” ya da “Ekonomik insanı” sorgulayan bu deneylerde, doğal varlıkların kullanımında işbirliğinin nasıl sağlanabileceği araştırılıyor. Bu sunum, hem doğa koruma, hem de iklim değişikliği alanında davranışsal iktisat deneylerinin ufkumuzu ne yönde genişlettiğini özetlemeyi amaçlıyor.

Konuşmacı: Pınar Ertör Akyazı, 2017/18 Mercator-İPM Araştırmacısı
Moderatör: Hande Paker, Bahçeşehir Üniversitesi
Tarih: 6 Haziran 2018, Çarşamba
Saat: 18:00-20:00
Yer: İPM Karaköy – Giriş Katı

Etkinlik Türkçe gerçekleşecektir. Etkinliğe kayıt olmak için: https://goo.gl/forms/bow3reOIApHvcyQi1

 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Yorumlar kapatıldı.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Kent
Gezi Parkı’ndaki ağaçları tanıtan internet sitesi açıldı

Gezi Direnişi'nin beşinci yıl dönümünde, Bağzı Geziciler isimli bir grup tarafından hazırlanan geziparkimiz.net internet sitesi açıldı. Sitede Gezi Parkı'nda bulunan...

Kapat