‘Et’e bakışınızı değiştirecek 5 film

Etsiz bir pazartesiden daha herkese merhabalar. Bugün et yemekle ilgili düşüncelerinizi yeniden gözden geçirmenizi sağlayacak filmlerin bir listesini sizlere sunmaya karar verdik. Ancak baştan uyaralım ”iyi seyirler” cümlesi bu liste için pek uygun değil.

Herkese iyi bir hafta diliyoruz.

1- Food, Inc: Yönetmen Robert Kenner’ın 2008 yılında çekmiş olduğu belgesel Amerikan gıda endüstrisinin bilinmeyen yüzünü gözler önüne seriyor. Endüstriyel gıdaların nasıl hazırlandığını ortaya koyan belgeseli izlemek isteyenler, buyursunlar:

http://www.youtube.com/watch?v=5eKYyD14d_0

2-Food Matters: Ana fikri ”Ne yersen o’sun!” olan belgesel, 2008 yılında James Colquhoun tarafından çekilmiş. Belgesel çiğ beslenmenin faydalarına dikkat çekerken, ilaç sektörüne olan bakışımızı da değiştirmeyi ve sorgulatmayı amaçlıyor.

3- Supersize Me: Belgesel Amerikalı yönetmen Morgan Spurlock’un yapmış olduğu deneyi konu alıyor. Spurlock günde 3 öğün fast food ile beslenmeye başlıyor. Sağlığı 2. haftadan itibaren bozulmaya başlayan Spurlock, 1 ay boyunca bu diyeti uyguluyor. Belgesel sağlıksız beslenmenin bedene ve ruha olumsuz etkilerini gözler önüne seriyor.

4- Vegucated: Belgesel 3 et ve süt ürünleri sevdalısı kişinin 6 haftalık vegan yaşamını konu alıyor. Tüm sürecine tanıklık ettiğimiz bu 6 haftalık deneyimin sonunda üç kişinin sağlıklarında nasıl bir değişiklik olduğunu da gözlemleme imkanı var. Bir iyileşme olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

5- Earthlings: En can acıtanı sona sakladık. Yönetmenliğini Shaun Monsun’nun üstlendiği belgesel beş başlıktan oluşuyor: evcil hayvanlar, gıda, giysi, eğlence, bilim. Yönetmenin arşivlerden topladığı, gizli kameralarla edinilmiş görüntülerden oluşan belgeseli izleyebilmek zor. Ama Eartlings’in türcülüğe karşı duruşuyla efsaneleşmiş bir belgesel olduğunu söylemeliyiz.

BUNU DA OKU:  Evinizin havasını kirletenler
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Gıda, Hayat, Sanat ve Tasarım, Vejetaryen ve Vegan
Geceleri daha iyi uyumanın 24 yolu

Sizi daha iyi uyutacak öneriler.

Kapat