“İnsan” belgeseli başlıyor

Yine güzel bir belgesel haberi… NTV Yeşil Ekran’da 17 Temmuz’dan itibaren her Pazar insanın gelişimi ve becerisine dair unutulmaz bakış açısıyla 8 bölümden oluşan “İnsan/Human Planet” belgeseli yayınlanmaya başlayacak. Belgesel BBC One’da ilk kez yayınlandığında yaklaşık 6.3 milyon izleyiciyi ekrana bağlamış ve her bölümde 5.3 milyon izleyici sayısı da hiç düşmemiş.

“Yeryüzü/Planet Earth” ve “Hayat/Life” belgesellerinin ardından üçlemenin son halkası “İnsan / Human Planet”, insanoğlu ile doğa arasındaki muhteşem, karmaşık, derin ve bazen meydan okuyan ilişkinin epik, nefes kesici bir kutlaması niteliğinde. Her bölüm belli bir habitatı konu alırken, insanların aşırı derecede olumsuz şartlarda çarpıcı ve akıllı çözümleri nasıl bulduklarını ortaya çıkarıyor. “İnsan” birçoğu daha önce televizyonda anlatılmayan ilham verici bu sekiz ayrı öyküyü ödüllü besteci Nithin Sawhney’in dünya çapında bilinen film müziği ile bezemiş. Bölümler sırasıyla şöyle;

Okyanuslar
Bizler karada yaşayan canlılar suda yaşamak üzere evrilmedik, fakat tüm dezavantajlara rağmen bazı insanlar su dünyasına dalarak okyanusun zenginliklerinden yararlanmanın yollarını bulmuşlar.

Çöller
Çıplak, kavrulmuş, öldürücü çöllerdeki insan yaşamını her şey için en hayati kaynağa yönelik arayış yönetiyor: su.

Arktik
Sıfırın altında altmış derece. Dünya üzerindeki en sert ortam. Buna rağmen arktikte dört milyon insan yaşamaya devam ediyor. Bu belgesel insanı donduran ortamda bir yılı izliyor.

Vahşi Ormanlar
Yağmur ormanları diğer yerlerden daha fazla türe sahip, fakat insanlar için affedici olmayan ortam oluştururlar ve doğanın birçok sırrının yakından ve ayrıntılı olarak bilinmesini gerektirirler.

Dağlar
Eğer evinizi dağda kuruyorsanız, düşük rakımlardaki bereketli bulut ormanlarından, nefesinizi kesen çıplak zirvelere doğru ne kadar yükseğe çıkarsanız hayat sizin için o kadar zorlu olur.

Otlaklar
Otlaklar dünyayı besleyen habitatlardır. Binlerce yıl boyunca, diğer canlıları ve otların kendisini yönetmeyi ve evcilleştirmeyi öğrendik.

BUNU DA OKU:  Yeni başlayan bahçecilere 4 çevreci öneri

Nehirler
Nehirler insan yaşamı için gerekli olanları sağlar: Tatlı su, yiyecek hatta doğal otobanlar, fakat nehirler aynı zamanda bazen değişken ve öngörülemez, aldatıcı ve zorludur.

Şehirler
Şehirler, insanlar tarafından, insanlar için yapılan en büyük başarı öykümüzdür. Şu anda dünya nüfusunun yarısından fazlası şehirlerde yaşamaktadır. Vahşi doğayı uzak tutmak için inşa edilmiş olabilirler, fakat doğa bir kenara itilemez.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Nil Kayarlar Sarrafoğlu

1969 yılında doğdum. Aklım başıma geldiğinde ailemden sonra ilk doğayı sevdim. Taşı toprağı, çiçeği ve hatta böceği... Okudum, çalıştım ve büyük şehirlerde yaşadım. Dünya üzerinde doğanın en uzak yerlerine de gittiğim ve kaldığım zamanlar oldu, işte o zamanlarda kendimi çok iyi hissettim,. Döndüm dolaştım şimdi yine şehirdeyim. Bu sefer 4 yaşında bir oğlum var, onu doğanın içinde büyütmeye çalışıyorum, hafta sonları kaçıyoruz şehirden küçük köyümüze. Mutluyuz böyle şimdilik. Anne olduktan sonra dünyayı kurtarmak için ille de büyük kahraman olmak gerekmediğini anladım, anne olmak yetiyormuş! Atık yönetimi, enerji tasarrufu ve sağlıklı beslenme gibi konulara önem veriyoruz evimizde. Payımıza düşeni ve mümkünse daha fazlasını yapmaya gönüllüyüz ailece de. Yeşilist kanalı ile sesimi duyurabildiğim için mutluyum.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Doğal Kaynaklar, Ekoloji, Hayat, Sanat ve Tasarım
Yakıştı mı Karaburun?

Karaburun'un en güzel koylarının ikisini işgal etmiş estetikten tamamen uzak mavi plastikten dubalar.

Kapat