İstanbul’un 11 hobi bahçesi

Havalar güzelleşti, üstümüzdeki kış depresyonunu atmanın zamanı geldi. Ama bunu şehirde yapmak zor. Çünkü, bir çok araştırma da şehir içinde sıkışmış insanların psikolojik problemlerinin arttığını, depresyon ve stres gibi sorunlarla daha zor başa çıktığını gösteriyor.

Yeşil alanlar ve özellikle ormanlarda zaman geçirenler ise stres ve depresyona ait etkilerden daha hızlı bir şekilde kurtuluyor, bağışıklık sistemleri güçleniyor, tansiyonu dengeleniyor, enerji seviyeleri artıyor, hatta ameliyat geçirenler daha hızlı iyileşiyor.

Maalesef ormanlara ulaşmak, büyük ve çılgın inşaat projeleri ile gittikçe zorlaşmakta. Gene de şehir içinde yeşil alanlara kaçmak, hatta toprakla uğraşıp kendi mahsüllerinizi yetiştirmek mümkün.

Hobi bahçeleri, şehir hayatının yapaylığından uzaklaşmak isteyenler için son yılların en popüler alternatiflerinden biri. Genellikle belediyeler tarafından ayrılmış alanlarda kendi istediğiniz ürünleri yetiştirme imkanı veren hobi bahçeleri, toprak ve doğayla zaman geçirmenin yanısıra, yediğiniz gıdayı tanımanızı ve adım adım yetişmesine tanık olmanızı sağlıyor.

Beykoz Belediyesi Hobi Bahçesi

Beykoz_Belediyesi_hobi_bahçesi

20 dönümlük bir alana yayılan Beykoz Belediyesi’nin Hobi Bahçesi meyve, sebze ve mevsim çiçeklerini yetiştirmeye olanak sunuyor. Yeni başlayanların ücretsiz olarak bir alan sahibi olabileceği mekanda, tarım ile alakalı bir çok konuda danışmanlık da veriliyor.

Hobi bahçeleri haricinde kuş evleri, hayvan barınakları, çocuklar için oyun alanları da bulunan Beykoz Belediyesi’nin Hobi Bahçesi Çubuklu Mahallesi, Kiremitdere Caddesi, No: 34/B Beykoz adresinde.

Tel: 0216 4258056 – 6800686

Yemyeşil Hobi Bahçeleri

yemyeşil_hobi_bahçeleri

Yemyeşil Hobi Bahçeleri, İstanbul’un ilk hobi bahçelerinden biri olma ünvanını taşıyor. Ekolojik tarımı öğrenmek isteyen herkese kapısı açık olan Yemyeşil’de 20 metrekarelik parsellerde mahsüllerinizi yetiştirebilirsiniz.

Beykoz’da Bozhane Köyü, Boğaziçi Mahallesi, Profesörler Sitesi Yanı’nda bulunan hobi bahçeleri ile daha fazla bilgiye http://www.yemyessil.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

BUNU DA OKU:  Tanışın: Akdeniz beslenme modeli

Komşuköy

komşuköy

Yeni nesil hobi bahçeciliğine adını yazıdırmış Komşuköy’de GDO’suz, hormonsuz, doğal ve mevsiminde ürünleri, yoğun olduğunuz zamanlarda bilgisayar üzerinden kolayca yöneterek yetiştirebilirsiniz.

Komşuköy’de tarla edinmek için iletisim@komsukoy.com adresine talebinizini yollayıp, size özel randevu zamanınızda Cumhuriyetköy/Beykoz’da bulunan Komşuköy’e gelip, sistemin ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayabileceğini yakından görebilirsiniz.

Komşuköy ile daha fazla bilgiye http://www.komsukoy.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Beykoz Hobi Bahçesi

Beykoz_hobi_bahçesi

Beykoz’da Cumhuriyet Köyü Reşadiye Mahallesi Ova Mevkisi’nde bulunan bu hobi bahçesinde, futbol basketbol ve voleybol sahaları da mevcut. Hatta sebze ve meyvelerinizi yetiştirdikten sonra açık hava sinemasında sinema keyfi de yaşayabilirsiniz.

Beykoz Hobi Bahçesi için daha fazla bilgiye www.beykozhobibahcesi.com adresinden ve 0216 323 15 10 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Bahçetepe İstanbul Projesi Hobi Bahçeleri

Bahçetepe_İstanbul

İstanbul’un en yeni hobi bahçelerinden biri olan Bahçetepe İstanbul projesinde 896 daireye ait her biri için özel olarak tasarlanan bahçeler30 metrekare ile 50 metrekare arasında değişiyor.

Çengelköy Doğa Bahçesi

Çengelköy_doğa_bahçesi

Çengelköy Emek Vadisi’ndeki Doğa Derneği ekibi tarafından imece usulu çalışan Çengelköy Doğa bahçesinde hiçbir şekilde kimyasal gübre kullanılmıyor, suyu kararında kullanılan damlama sistemini kullanan bahçelerde İstanbul ve Batı Karadeniz’den getirilen geleneksel tohum ve fideler kullanılıyor.

Çengelköy Doğa Bahçesi ile daha fazla bilgiye www.dogadernegi.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Yıldız Teknik Üniversitesi Hobi Bahçesi

Yıldız_Teknik_Üniversitesi_hobi_bahçelerii

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa Kampüsü bulunan, Esenler Belediyesi’nin de işbirliği ile 3500 m2’lik bir alana kurulan Yıldız Teknik Üniversitesi’nin hobi bahçelerini 5 yıllığına kiralayabiliyorsunuz. Zira ilaç kullanımının yasak olduğu bahçeler dışında koşu yolları ve spor tesisleri ile de vakit geçirilebiliyor.

Daha fazla bilgiye http://www.yildiz.edu.tr/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz.

Arnavutköy Hobi Bahçesi

Arnavutköy_hobi_bahçeleri

68 dönümlük alanda kurulan Arnavutköy Hobi Bahçelerinde sulama, çapalama, bahçıvanlık gibi hizmetlerden ekstra olarak yararlanabilirsiniz. Ahşap binaları ile dikkat çeken Arnavutköy Hobi Bahçesinde hakkında daha fazla bilgiye 444 4 597 numaralı telefondan veya www.arnavutkoy.bel.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

BUNU DA OKU:  Yokluktan Bolluğa

Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçesi

Küçükçekmece_Belediyesi_hobi_bahçesi

42 bin metrekareye yayılan 266 bahçeden oluşan Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçelerinde üç yıllık sözleşme imzalayarak sözleşme imzalayarak malzeme sandıkları içeren parselleri kullanabiliyorsunuz.

Küçükçekmece’de Atakent mahallesinde bulunan hobi bahçeleri hakkında daha fazla bilgiye kucukcekmece.bel.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Sultangazi Belediyesi Hobi Bahçesi

Sultangazi_belediyesi_hobi_bahçesi

Mimar Sinan Kent Ormanında bulunan Sultangazi Belediyesi’nin hobi bahçeleri, 70 metrekarelik bahçeler ile beraber 12 adet sera da içeriyor. Habi bahçelerinde bulunan ahşap kulübeler içinde ise bahçe için kullanacağınız eşyalarınızı saklayabiliyorsunuz.

Daha fazla bilgi için www.sultangazi.bel.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Cavidan Hanım Çiftliği

Cavidan_Hanım_Çiftliği

İsterseniz kulübeli, isterseniz boş 55 ile 60 m2’lik mahsül almaya hazır bahçelerin kiralanabileceği Cavide Hanım Çiftliği’nin hobi bahçeleri yaklaşık 100 dönümlük bir alana yayılıyor.

Sadece hobi bahçeleri ile değil, piknik alanları ile de haftasonu kaçamaklarınızın adresi olabilecek Pendik, Kurtdoğmuş Köyü Yolu’nda bulunan Cavide Hanım Çiftliği hakkında daha fazla bilgiye cavidanhanimciftligi.com adresinden ve 0 542 215 25 62 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Görkem Gömeç

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton'da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde Sürdürülebilirlik üzerine master yaptı. Teknoloji, kitlesel değişim ve akıllı politikalar ile çözümler bulabileceğimize inanıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Çocuk ve Bebek, Doğal Kaynaklar, Eğitim, Ekoloji, Ev ve Bahçe, Gıda, Hayat, Kent, Yeme İçme, Yeşil alanlar
Kadıköy Belediyesi’nden yine bir ilk: Bisiklet Birimi kuruldu

Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği Bisiklet Festivali 19 Nisan Salı günü saat 16:00'da start veriyor ve bisiklet kullanımından, tamirine, bisiklet turlarından film...

Kapat