Satın almayın sahiplenin

Evinizi, hayatınızı bir evcil hayvanla paylaşmak mı istiyorsunuz? Onları petshoplarda aramayın, her yerdeler! En çok da barınaklarda ve kimi dost veterinerlerde. Hayvanlar satın alınabilecek ‘şeyler’ değildir, onları sahiplenin, evinizin kapılarını açın.

barinak1

Barınaklar yardıma, en çok da sevgi ve ilgiye muhtaç hayvanlarla dolup taşıyor. Evlerini açan hayvanseverlerle bu hayvanların buluşması bir türlü mümkün olmuyor. Devreye paranın girdiği bir edinme sistemi, bu ilişkideki gönüllülüğü de aşındırıyor. Üstelik para ile edinilen hayvanların akıbetleri de her zaman iyi olmuyor, alınan sorumluluğun büyüklüğü yazık ki daha sonra idrak ediliyor ve sokaklar bir süre sonra evcil cins kedi ve köpeklerin şaşkın, ürkek adımlarla dolanmalarına tanıklık ediyor. Kimi belediyeler sınırları içerisinde hayvan satışını yasaklama yönünde girişimlerde bulunurken, hayvan hakları için mücadele edenlerin de fiili bir müdahalede bulunarak petshoplarda satılmak için kafeslerde bekleyen hayvanları özgürleştirdiklerini görüyoruz.

a3aff5243db595bbd2cd457a21135e6a

Tüm bunların yanında bir veteriner kliniği de imkanlarını seferber edip çağrıda bulunuyor: “Satın alma, sahiplen.” Ataşehir’deki PatiSev Veteriner Kliniği, 2011 yılından beri varlığını sürdürüyor. Kliniğin kurucu hekimi Gizem Taktak, hayvanları yalnızca hastası olarak görmüyor. Veteriner kliniği sahipsiz pek çok hayvanın yuvası. Onların daha iyi ve sağlıklı olabilmesi için kliniğin bahçesinde düzenleme yapan, fizik tedavi uygulamalarını ciddiyetle sürdüren, sahiplenilmeseler dahi gönüllülerle hayvanlar arasında bir bağ kurmaya çalışan Taktak, internetin de gücüne güvenerek sahiplendirme kampanyasını başlatmış. Kliniğindeki kimsesiz evcil hayvanları gerekli tedavilerini yaptıktan sonra onu gerçekten sahiplenecek ailesiyle buluşturmaya çalışıyor. Çok sık karşılaştığı şeylerden birinin sahiplendikten sonra “Ben yapamıyorum,” diyerek kliniğe geri getirilen hayvanlar olduğunu söylüyor. Bu nedenle sahiplenecek kişilerin bir hayvanla evini ve hayatını paylaşmanın ne demek olduğuna dair bilinçlendirilmesinin de oldukça önemli olduğunu ekliyor.

BUNU DA OKU:  Fransa'dan darbe üstüne darbe: Fransa'da süpermarketlerin yiyecekleri çöpe atması yasaklandı

* PatiSev Veteriner Kliniğine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, Hayvanlar, İyi haberler, Kurumsal Sürdürülebilirlik
Evinizi meyve ve sebzelerle temizleyin

10 adımda zehirsiz temizlik.

Kapat