Slow Food Foça iş başında

İyi, temiz ve adil gıdanın ülkemizde yayılması için canla başla calışan Slow Food konvivyumlarına bir yenisi ekleniyor. Slow Food İzmir lideri ve Akşam Gazetesi Yazarı Nedim Atilla bakın bu yeni konvivyumu anlatıyor. Bu arada İzmir’dekiler Zeytinyağı Festivali’ni de kaçırmasınlar, derim.

Slowfood Foça kurucu lideri Gül Girişmen ve kurucu yöneticilerle bugün Mutfak Girit‘te son toplantımızı yaptık. Daha önce İzmir ve Foça’da uzun görüşmeler ve toplantılarımız olmuştu. Foça Zeytindalı Slow Food 50 kişilik bir birlik olmayı hedefliyor… Birliğin ilk etkinliği 5 Mart günü gerçekleşecek. Son cemrenin düşüşü ‘Otlu Lokma‘ dökülerek kutlanacak. İzmir’deki Zeytinyağı Fuarı’na katılan SF üyesi dostlarla, festivaldeki zeytinyağı şölenini tamamlayıp Foça Zeytindalı’nın ilk etkinliğinde onları yalnız bırakmayacağız.. Foçalı dostlarımız 2 Nisan’da Foça tepelerinde, 3 Nisan’da da Kozbeyli Köyü’nde ot festivali yapacaklar. Toplanan otlar dünyanın en güzel otlu gözleme-bazlama pişiricisi Emine Bacı‘nın Bağarası’ndaki mekanına götürülecek ve orada pişirilip yenilecek. 23 Nisan 2011 Cumartesi günü özgün tatları olan Foça tipi zeytinlerden üretilmiş “Zeytinyağı Tadım Günleri“nin ilki gerçekleştirilecek.

207842

5 Haziran 2011 Çevre Günü için; ‘Foça’da naylon poşet yerine bez torba kullanıyoruz’ etkinliği belediye işbirliği ile gerçekleşecek. Foça’nın nüfusunun iyice arttığı Haziran-Eylül ayları arasında Slow Food hareketinin tanıtılması için çaba harcanacak Ekim ayının 3. haftasında İzmir Bardacık üyelerinin de katılacağı (Tüm CV’lar davetlidir) Midilli‘de yapılacak Aya Polikarpo Yortusu sırasındaki Tohum Takası Şenliği’ne topluca katılarak, karşı kıyıdaki dostlarla ortak etkinlikler düzenlenecek. 10 Aralık’ta Toprak Ana Günü Foça‘da da kutlanacak.. Her şey daha iyi, daha temiz ve daha adil bir dünya için….

 

BUNU DA OKU:  "Bizim Ferrari ve Mercedes'imiz, gıdamız olacak"
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Ergem Şenyuva

İstanbul'da doğdum büyüdüm. Hep bu şehri, kültürel ve doğal mirasını koruma derdindeydim. Bir yandan yeşili ve doğayı nasıl gelecek nesillere bırakırız kaygım vardı. 2006 senesinin sonunda hayatımı değiştiren olay oldu ve kızım doğdu. Yaptığım her şeyi sorguladığım ve tekrardan en başa döndüğüm bir dönemden sonra, kurumsal hayata veda ettim. 2009 yılında Al Gore'un iklim değişikliğiyle mücadeleyi hedefleyen Climate Project derneğinin Türkiye temsilcisi oldum. İklim değişikliğini ve yaşadığımız dünyanın nelerle karşı karşıya olduğunu fark ettikçe, elimi taşın altına sokma zamanı geldi diye düşündüm. 2010 yılının sonunda Yeşilist'i kurdum. Bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabileceğimize, hepimizin atabileceği küçük adımlarla büyük şeyler başarabileceğimize inanıyorum.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Doğal Kaynaklar, Ekoloji, Gıda, Gıda Gündemi, Yeme İçme
Ekoloji Söyleşileri

Ekoloji Söyleşileri kitabında gazetecilerden bilim ve iş insanlarına, aktivistlerden felsefecilere kadar 15 insan söz alıyor.

Kapat