Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 22-26 Kasım’da, 10 şehirde seyirciyle buluşacak

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bu yıl 10. yaşını kutluyor. 22-26 Kasım tarihlerinde 10 şehirde eş zamanlı gerçekleşecek festivalde gösterimi yapılacak 22 filmin tümü ücretsiz izlenebilecek. Festivalin tanıtım bülteni, film seçkisi ve fragmanlar aşağıda. Herkese şimdiden iyi seyirler.

Sorunları yaratan düşünce kalıplarımızdan kurtulmaya belki de sorularımızı değiştirerek başlayabiliriz: “Ne olacak bu dünyanın hali? Teknoloji imdadımıza yetişebilecek mi? Ben ne yapabilirim ki?” gibi endişe ve şüpheye dayalı sorularla geleceği tahmin etmeye çalışmaktansa birlikte yaratacağımız geleceği konuşabiliriz!

Karmaşık küresel sorunları ve bu sorunlara yerel ölçekte çözüm üretmeye çalışanların ilham verici hikayelerini anlatan kısa ve uzun metraj belgesellerden oluşan SYFF 2017 seçkisinde yer alan İran, Kanada, Hollanda, Kongo, Fransa, Rusya, Türkiye, Hindistan, İspanya, İsrail, Filistin ve İngiltere yapımı filmler ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

Değişimin mümkün olduğunu kanıtlayan hikayeleri tüm dünyayla paylaşmak amacıyla tutkulu yönetmenler tarafından çekilen bu belgeseller normalleştirdiklerimize farklı açılardan bakmamızı sağlıyor; bizi kendimize getiriyor, umudu canlı tutuyor ve harekete davet ediyor: Yeni bir yaşam kültürü yaratabiliriz.

Yeni Sorular
– Yenilenebilir enerjiyi fosil yakıtlardan daha ucuza üretebilir miyiz?
– İnsanlık plastik üretmeden yaşamını sürdürebilir mi?
– Çocuk kölelerin çalışmadığı bir çikolata üretmek mümkün mü?
– İnsanların ihtiyacı olan hizmetleri ve ürünleri çok daha ucuza üretebilir miyiz?
– İklim değişikliğini durdurabilir miyiz ve olumsuz etkilerine hazırlanabilir miyiz?
– Daha anlamlı işlerde çalışabilir miyiz?
– Döngüsel bir ekonomi mümkün mü?

Kolektif Festival

SYFF bu yıl da yerel STK’lar ve aktivist gruplardan oluşan ekiplerle birlikte 10 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Antalya, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Manisa ve Mersin’de gerçekleşecek Festivalde filmlerin yanı sıra film içerikleriyle alakalı konularda yaptıkları çalışmalarla ilham veren konuşmacılar, müzisyenler ve performanslar yer alıyor.

FİLMLER:

PLASTİK OKYANUS / A PLASTIC OCEAN
102 dk/ ABD, Birleşik Krallık, Hong Kong / 2016
Yönetmen: Craig Leeson
Dil: İngilizce / Türkçe altyazılı

Plastik Okyanus, gazeteci Craig Leeson’un, nadiren görülebilen Mavi Balina’yı ararken el değmemiş okyanusun ortasında plastik atıklar bulmasıyla başlıyor. Craig bu macerada serbest dalış şampiyonu Tanya Streeter ve uluslar arası araştırmacı ve bilim insanlarından oluşan bir ekiple birlikte 4 yıl boyunca dünyanın farklı bölgelerinde 20 noktaya seyahat ediyor ve okyanuslarımızın kırılgan durumunu araştırıyor. Plastik kirliliği ile ilgili alarm veren gerçekleri ortaya çıkarıyor ve acilen devreye sokulabilecek çözümleri gözler önüne seriyorlar. 

ANLAM PEŞİNDE / A QUEST FOR MEANING
88 dk/ Fransa / 2015
Yönetmen: Nathanaël Coste, Marc de la Ménardière
Dil: Fransızca, İngilizce, İspanyolca / İngilizce, Türkçe altyazılı

İki çocukluk arkadaşı, günümüzün en büyük düşünürlerinden bazılarıyla tanışmak için dünyayı dolaşıyor. Şüphe ve sevinç anları ile dolu bu inanılmaz yolculuk, onları Batı Uygarlığını şekillendiren inançları sorgulamaya yönlendirecek. Bu film, şu anda gezegenin her yerinde insan bilincindeki değişimi ve kişinin kendiyle ve dünyayla uyum içinde yaşama arzusunu yakalıyor.

MUTLULUK ŞEHRİ / CITY OF JOY
74 dk / ABD, Demoktarik Kongo Cum. / 2016
Yönetmen: Madeleine Gavin
Dil: Fransızca, İngilizce / İngilizce, Türkçe altyazılı

20 yıllık şiddetle yıkılmış Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin doğusu sıklıkla “Kadın olmak için dünyanın en kötü yeri” olarak nitelendirilir. Bu film o bölgeden, çok daha farklı bir hikaye anlatıyor. Madeleine Gavin’in ilk yönetmenlik deneyimi olan Mutluluk Şehri, Kongo’nun doğusunda yer alan ve filme ismini veren devrim niteliğinde bir liderlik merkezi olan City of Joy’un ilk mezunları olan kadınları izlerken onların filizlenen liderlikleriyle merkezin kurucularının hikayelerini aktarıyor. Dr. Dennis Mukwege (2016 Nobel Barış Ödülü adayı), kadın hakları aktivisti Christine Schuler-Deschryver ve radikal feminist Eve Ensler (Vajina Monologları’nın yazarı)… Film, korkunç tecavüzlere ve istismara maruz kalmış kadınların iyileşebileceği; açgözlülük, ekonomi ve sömürgeciliğin sebep olduğu bir savaşın içinde liderliği öğrenebileceği ve ülkeleri için değişimin güçlü birer sesi olabileceği bir yeri hayal etmiş bu üç kişiyi anlatıyor. İnsan ruhunun derin dayanıklılığını anlatan Mutluluk Şehri, Kongolu kadınların umudu geri kazanmak için azim ve iradelerine tanıklık ediyor; hem de onlar için değerli olan her şey ellerinden alınmış olmasına rağmen.

ŞİRKET ŞEHRİ / COMPANY TOWN
57 dk/ ABD / 2016
Yönetmen: Alan Snitow, Deborah Kaufmann
Dil: İngilizce / Türkçe altyazılı

BUNU DA OKU:  İstanbul'a nefes ol, nefes al

Bir zamanların özgür ruhlu şehri San Francisco artık bir Şirket Şehri, “paylaşım ekonomisi”nin teknoloji patronlarının oyun alanı. Airbnb en büyük otel. Uber ulaşımı özelleştiriyor. Ve şimdi bu firmalar siyasi güç de istiyor. Bu sırada, orta sınıf ve etnik topluluklar, hızla yükselen kiralar ve tahliyeler yüzünden kovulmuş durumda – bu da teknoloji oligarşisine meydan okuyan bir halk tepkisini ateşliyor. Dünyadaki tüm şehirlerin geleceği bu mu? Şirket Şehri, dijital devrimin merkezindeki bu şehrin kaderini belirleyecek gergin bir seçim kampanyasının hikayesini anlatıyor.

ÖLÜMCÜL TASARIM / DEATH BY DESIGN
73 dk/ ABD / 2016
Yönetmen: Sue Williams
Dil: İngilizce / Türkçe altyazılı

Dijitale bağımlılığımızın bedeli ne? Ölümcül Tasarım bu soruyu araştırıyor ve tüm dünyada mahvolan hayatları, çevre tahribatını ve ölmek için dizayn edilmiş cihazların hikayesini ortaya çıkarıyor. Tüketiciler akıllı telefonlara, tabletlere ve dizüstü bilgisayarlara bayılıyorlar ve onlarsız yaşayamıyorlar. Yeni cihazlar ardı ardına piyasaya çıkıyor, hepsi de daha da iyi iletişim, aralıksız eğlence ve anında bilgi erişimi sözü veriyor. Rakamlar şaşırtıcı. 2020 yılına kadar, dört milyar kişinin kişisel bilgisayarı olacak. Beş milyar kişinin cep telefonu olacak. Ama bu devrimin, çoğu tüketicinin bilmediği karanlık bir yüzü var. Dünya çapındaki araştırmasıyla film yapımcısı Sue Williams elektronik endüstrisinin arka planını inceliyor ve en ufak cihazların dahi ölümcül çevre ve sağlık tehditleri oluşturabildiğini gösteriyor. Film, çevresel bozunmanın, sağlık trajedilerinin ve tüketimle sürdürülebilirlik arasında hızla yaklaşan eşiğin hikayesini anlatıyor.

KORKUTAN YÜK: DENİZ TAŞIMACILIĞININ GERÇEK BEDELİ / FREIGHTENED: THE REAL PRICE OF SHIPPING
90 dk/ Fransa, İspanya / 2016
Yönetmen: Denis Delestrac
Dil: Fransızca, İngilizce, İspanyolca / İngilizce, Türkçe altyazılı

Batıda tükettiğimiz malların% 90’ı uzak diyarlarda üretiliyor ve bize gemilerle getiriliyor. Gemi taşımacılığı endüstrisi dünya ekonomisinde önemli bir rol oynuyor ve modern uygarlık modelimizin temelini oluşturuyor. Onsuz toplumlarımızın sürekli artan taleplerini yerine getirmek imkansız olurdu. Ancak, bu işin işleyişi ve yönetmelikleri büyük oranda birçok kişiden saklanmaktadır ve bu işin gizli maliyetleri hepimizi etkiliyor. Büyüklükleri nedeniyle, yük gemileri artık geleneksel şehir limanlarına sığmıyorlar; halkın gözünden uzağa bariyerler ve kontrol noktalarının arkasına taşındılar. Cesur bir soruşturmayla Korkutan Yük, ekonomimizin, çevremizin ve medeniyetimizin modelinin anahtarını elinde tutan ancak görünür olmayan yük taşımacılığının işleyişini ve tehlikelerini ortaya koyuyor. 

HAYAT BAZEN / LIFE SOMETIMES
79 dk / Türkiye / 2017
Yönetmen: Cem Hakverdi
Dil: Türkçe / İngilizce altyazılı

Şehir hayatı oldukça yıpratıcı. Birçok insan işi gücü bırakıp kırsala yerleşmenin hayalini kuruyor. Merve ve Haluk bu hayali gerçekleştirebilenlerden. Hayat Bazen onların İstanbul’dan kaçıp Bozcaada’da kurdukları yeni hayatın öyküsünü anlatıyor; kenti terk ederken öngöremedikleri birçok sorunu görünür kılıyor. Film süresince “Kente özgü alışkanlıklarından vazgeçebilecekler mi?”, “Modern dünyanın kurallarını bozabilecekler mi?”, “İstanbul’a göre oldukça farklı olan iklime uyum sağlayabilecekler mi? gibi soruların yanıtını arıyoruz.

YAŞAM KATİLİ / MATRICIDE
76 dk/ İran / 2016
Yönetmen: Komeil Sohani
Dil: Farsça ve İngilizce / Türkçe ve İngilizce altyazılı

Ülkedeki su krallığına eleştirel bir açıdan bakan Yaşam Katili’nde, kuraklık, belirtileri, sembolleri ve sebep olan nedenler ve faktörler anlatılıyor. Sohani, İran’ın hızla azalan su kaynaklarından çarpıcı görüntüler paylaşıyor. En son kamera teknikleriyle çekilen bu kahredici arazi görüntüleri, ülkenin Urmasee Gölü gibi bazı kısımlarındaki ilerleyen çölleşmeyi kanıtlıyor. Geçmişten fotoğraflar ve uzman yorumları ile, problemin 1900 civarındaki başlangıcını ele alıyor, bu kötü duruma bazı sebepler sıralıyor – ama hala yapılabileceklere ihtimal de veriyor.

YENİ DÜNYA / NOUVEAU MONDE
52 dk / Fransa / 2016
Yönetmen: Yann Richet
Dil: Fransızca, İngilizce / Türkçe, İngilizce altyazılı

Yeni Dünya çevreci bir yolculuk filmi. Yapımcı 4 yıl boyunca, daha çok dayanışma içinde olan bir topluluk hayali kuran insan ve yerel inisiyatiflerin ve iki çocuğu için daha iyi bir dünyanın arayışında Fransa’yı dolaşıyor. Toplumsal zekadan döngüsel ekonomiye, yerel para biriminden temel gelir fikrine, bu film bizi bu Yeni Dünya‘nın keşfinde rehberlik ediyor.

NEHİR MAVİSİ / RIVER BLUE
95 dk/ Kanada / 2017
Yönetmen: David McIlvride, Roger Williams
Dil: İngilizce / Türkçe altyazılı

BUNU DA OKU:  Uykusuzluk çeken teknoloji bağımlılarına 5 öneri

Uluslar arası nehir aktivisti Mark Angelo’yu takip eden Nehir Mavisi, dünyanın en kirli endüstrilerinden olan moda endüstrisini incelemek üzere dünyayı dolaşıyor. Temiz su savunucusu Jason Priestley’in anlatımı ile belgesel nehirlerimizdeki yıkımı, bunun insanlığın üzerindeki etkisini ve sürdürülebilir bir gelecek için bize ilham veren çözümleri inceliyor. Ağır kimyasal üretim süreçleri ve toksik kimyasal atıkların sorumsuzca doğaya atılması neticesinde simgeleşen favori ürünlerimizden birisi nehirleri mahvetti ve hayatta kalmak için bu su kaynaklarına ihtiyacı olan insanların yaşamını etkiledi. Nehir Mavisi, dünyanın en önemli nehirlerinden bazılarının kıyafetlerimizin üretimi nedeniyle içinde bulunduğu duruma farkındalık getirirken, tekstil endüstrisinde kayda değer değişim yaratmaları için büyük markalara yönelik bir talebi dillendirme rolünü üstleniyor.

KÜÇÜK İNSANLAR BÜYÜK AĞAÇLAR / SMALL PEOPLE BIG TREES
45 dk / Rusya / 2016
Yönetmen: Vadim Vitovtsev
Dil: Rusça, İngilizce / Türkçe, İngilizce altyazılı

Orta Afrika Cumhuriyeti. Burada, yağmur ormanlarının gölgesinde, dünyanın en kısa insanları yaşıyor – Baka pigmeleri. Yüzlerce yıl önce olduğu gibi et için avlanıyor ve büyük ağaçların meyvelerini topluyorlar. Ormanın ruhlarına dua ediyor ve çocuklarına doğaya saygı duymayı ve sadece ihtiyaçları kadar almayı öğretiyorlar. Ama yavaş yavaş bu geleneksel modelleri “Büyük Dünya” kültürünün baskısıyla değişiyor.

YENİLENEBİLİR ENERJİ ATILIMI / THE BREAKTHROUGH IN RENEWABLE ENERGY
46 dk /Hollanda / 2016
Yönetmen: Martijn Kieft
Dil: İngilizce / Türkçe altyazılı

Temiz enerji, birkaç kilit ülkenin çabaları sayesinde, giderek daha az yabancı ve daha çok uygulanabilir olmaya başladı. Toplu olarak, dünya çapında bir devrimin çarkını yağlıyorlar. Çok beğenilen VPRO Backlight serisi tarafından hazırlanan belgesel Yenilenebilir Enerji Atılımı bizi bu çığır açan işlerin yapıldığı şirket ofislerine ve üretim bantlarına götürüyor, ve dünyadaki enerji tüketiminin geleceği için ne ifade edebileceğini inceliyor.

ÇİKOLATA DAVASI / THE CHOCOLATE CASE
90 dk/ Hollanda / 2016
Yönetmen: Benthe Forrer
Dil: Flemenkçe, Fransızca, İngilizce, Almanca / İngilizce ve Türkçe altyazılı

Çikolata Davası, Hollandalı bir grup genç gazetecinin kakao endüstrisindeki çocuk köleliği ile mücadelesini konu alıyor. Kölelik olmayan bir kakao endüstrisine yolculukları 2003’de “Keuringsdienst van Waarde” isimli bir tv programı ile başlıyor. Film, arşivlenen eski çekimlerle yeni çekimleri birleştirerek ilham verici bir hikaye inşa ederken içinde yaşadığımız küresel sistemdeki temel hataları ve adaletsizlikleri bertaraf etmenin ne kadar zor olduğunu gözler önüne seriyor. Ancak imkansız değil! Mizahi yaklaşımları ve pes etmeyen azimleri ile ilk defa kendini “kölesiz çikolata” olarak ilan eden ürünlerini pazara sunmayı başarıyorlar. Geçtiğimiz 10 yılda “Tony’s Chocolonely” markası büyüyerek Hollanda’nın en büyük çikolata firması oluyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YÜKSELİŞTE / THE RISE OF SUSTAINABILITY
42 dk / 2017
Yönetmen: Complexity Labs
Dil: İngilizce / Türkçe altyazılı

Sürdürülebilirlik kavramı, 21. yüzyıl gerçekliğinin tanımlayıcı özelliklerinden biri haline geldiğinden dolayı son 20-30 yıl içinde olağanüstü bir şekilde popülerlik kazandı. Bugün sürdürülebilirlik terimi, dünyaya ve bizim dünyadaki yerimize yaklaşımımızdaki değişikliği de kapsıyor. Bu yeni sürdürülebilirlik modeli, ekonomimizi her yönden etkileyeceği için 21. yüzyılda sistemleri nasıl yönettiğimiz ve tasarladığımız üzerinde temel ve yaygın bir etkiye sahip olacaktir. Bu film, sürdürülebilir yeni bir ekonomi doğarken ekonomilerimizin yapısında süregelen dönüşümü inceliyor.

Kısa Metraj Seçki
KÖR SUŞİ / BLIND SUSHI
17 dk/ ABD / 2016
Yönetmen: Eric Heimbold
Dil: İngilizce / Türkçe altyazılı

Film kör bir gezi yazarının, dünyanın ilk sürdürülebilir suşi şefiyle birlikte aydınlanma ve dünyayı yeni bir açıdan görme arayışıyla yemek peşinde dalış hikayesini anlatıyor. Asyalı-Amerikalı şef Bun Lai sürdürülebilir yemek hareketinin lideri ve dünyanın ilk sürdürülebilir suşi restoranının sahibi.

EID / EID
15 dk / Israil ve Filistin / 2011
Yönetmen: Saaheb Collective
Dil: İngilizce / Türkçe altyazılı

Eid, İsrail işgali altında yaşayan Filistinli bir Bedevi. Hatırlayabildiği kadarıyla hep hurda materyallerden sanat yaratıyor. Eid’in yaratıcı sürecini takip ederken film, işgalin makinelerini, bireyselliğin ve umudun sanatsal ifadelerine dönüştürmesini olağan kılan iyimserliği ve dürüstlüğünü kutluyor.

SUYU GÖZLERKEN / EYES ON THE WATER
10 dk/ ABD / 2017
Yönetmen: Graelyn Brashear ve Jason Hanasik
Dil: İngilizce / Türkçe altyazılı

Kabuklu deniz hayvanları, doğayla yakın bağını koruyan güzel ve vahşi bir yer olan Güneydoğu Alaska’da yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır. Orada yerli halklar, uzun zamandır yüzlerce adanın kıyı şeridinde kazılan ve toplanan istiridyelerle midyelere bel bağlamışlar. Ancak yabani kabuklu deniz hayvanlarının yenilmesi giderek daha riskli. Gezegen ve okyanuslar ısındıkça toksik alg türlerine daha sık rastlanmakta ve özellikle de uzak kuzey gibi daha önce nadiren görülen yerlerde görülmektedir. Mikroskopik bitkilerden gelen güçlü nörotoksinler kabuklu deniz ürünlerinde birikebilir ve onları ölümcül hale getirebilirler. Şimdi engin, ücra köşelerdeki yerli kabileler, kabuklu deniz hayvanları için bir toksisite test ağı oluşturmak için kaynaklarını ve bilgilerini bir araya getiriyor. Laboratuvar bilimi ile kadim geleneksel doğa bilgisi, hayatları kurtarabilir mi?

BUNU DA OKU:  Danimarka'nın Müzik Parkı'nda ağaçlar şarkı söylüyor

KOKOTA: UMUT ADACIĞI / KOKOTA: THE ISLET OF HOPE
28 dk/ Kanada / 2016
Yönetmen: Craig Norris
Dil: İngilizce / Türkçe altyazılı

Mbarouk Mussa Omar, Pemba adında küçük bir Doğu Afrika Adası’ndan geliyor. Yaklaşık on yıl önce Kokota adlı küçük bir komşu adayı ziyaret etti ve gördüğü şeyden şaşkına döndü. Kokota çöküşe doğru gidiyordu ve Mbarouk, bunun sorumlusunun iklim değişikliği ve ormanların yok edilmesi olduğunu biliyordu. Çaresizce Kokota’ya yardım etmek istedi, fakat Pemba’dan bir zavallı adam ne yapabilirdi? Kokota: Umut Adacığı, Mbarouk’un Kokota’ya yardım arayışı hikayesini anlatıyor. Bu kısa film, iklim değişikliğinin ön saflarında yaşayan dirençli insanları izleyicilere tanıtmakta ve bu beklenilmedik kahramanların adalarını ağaçlandırırkenken ısınan iklime yenilikçi bir şekilde adapte olmalarının hikayesini anlatmaktadır. Bu ilham verici film, izleyenleri basit çözümlerin gerçekten büyük etkilere sahip olabileceğine inandırmayı vaat ediyor.

YENİ SİMYACILAR / NEO ALCHEMISTS
29 dk/ Hindistan / 2015
Yönetmen: Yasmin Kıdwai
Dil: İngilizce, Hintçe / İngilizce, Türkçe altyazılı

Film bir Hint geleneği olan Jugaad’ı (ekonomik inovasyon) inceliyor ve “yıkma” kelimesiyle birlikte yeniden yorumlamaya çalışıyor. Hindistan’ın katılımcı girişimci ruhunu tanıtıp övüyor.

YÜZ BİN KALP / ONE HUNDRED THOUSAND BEATING HEARTS
15 dk/ ABD / 2016
Yönetmen: Peter Byck
Dil: İngilizce / Türkçe altyazılı

Dördüncü nesil sığır yetiştiricisi Will Harris, endüstriyel, ticaret kovboyundan sürdürülebilir, insancıl gıda üreticisine evrimini paylaşıyor. Giderek daha fazla sayıda insan sığır eti tüketimine korkunç bir çevresel ve ahlaki tercih olarak bakıyor. Harris’in güneybatı Georgia’daki çalışmaları, topraklarını yenileyen ve hayvanların doğal içgüdülerini ifade etmesine izin veren sağlıklı sığır etlerini nasıl ürettiğini gösteriyor. Yaptığı işler Will’in dediği gibi tarımın sanayileşmesinden dolayı geride bırakılan ve unutulan bir topluluğa yeni bir soluk getiriyor.

BİRLİKTELİĞİN ADASI / THE ISLAND OF ALL TOGETHER
23 dk / Hollanda / 2015
Yönetmen: Philip Brink, Marieke van der Velden
Dil: İngilizce, İspanyolca, Flemenkçe, Almanca, Portekizce, İtalyanca, Yunanca, Arapça / İngilizce, Türkçe altyazılı

Her yaz binlerce Avrupalı turist tatillerini değerlendirmek için Yunanistan’ın Midilli Adası’na akın ediyor. Fakat, bu yaz adada başka bir grup da var: Türkiye’den Avrupa Birliği sularına şişme botlarla girmiş olan çok sayıda Suriyeli ve Afgan sığınmacı. Film yapımcıları Philip Brink ve Marieke van der Velden bu kişilerin birbirlerini tanımalarına olanak veren bir ortam hazırladı. Suriyeliler ve Avrupalılar, parkta bir bankta ya da denize karşı oturarak, evleri, işleri, savaş, evlilik, arabaları ve evcil hayvanları hakkında birbirleriyle sohbet ettiler. Bu 23 dakikalık belgesel filminde sığınmacılar ve turistler arasındaki diyaloglara şahit olabilirsiniz.

ÇÖZÜMLERİN HİKAYESİ / THE STORY OF SOLUTIONS
10 dk / ABD / 2013
Yönetmen: Annie Leonard
Dil: İngilizce/ Turkçe dublaj

Çözümlerin Hikayesi, ekonomimizi daha sürdürülebilir ve adil bir yöne götürebilmemiz için, kendimizi yeni bir hedefe odaklayarak başlayabileceğimizi gösteriyor. Şimdilerdeki “Daha Fazlası Oyunu”nda bize büyüyen ekonomiyi kutlamamız gerektiği söylenir; daha fazla yol, daha fazla alışveriş merkezi, daha fazla şey! Hem de sağlık göstergelerimiz giderek kötüleşirken, gelir eşitsizliği artarken ve kutup buzulları erirken. Peki ya oyunun amacını değiştirseydik? Ya ekonomimizin hedefi fazlası değil iyisi olsaydı? Daha iyi sağlık, daha iyi işler ve dünyada hayatta kalmak için daha iyi olasılık? Kazanmanın anlamı bu değil mi?

Tüm gösterimler ücretsizdir!

Program ve detaylar için etkinliğin internet sayfasını buradan takip edebilirsiniz.

 

 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Hayat, Kent, Sanat ve Tasarım, Topluluklar
‘İklim değişikliğiyle mücadele’ artık doktor reçetesi

Tıp doktorlarının yanında iklim bilimciler, ekonomistler, siyaset bilimciler ve benzeri çok sayıda bilim adamının hazırladığı rapor, iklim değişikliğinin insan sağlığı...

Kapat