Yerel Yönetime MUHİT ile katıl

‘Son yıllarda gördük ki, istediğimiz şehirlerde yaşamak istiyorsak daha aktif ve katılımcı olmamız gerekiyor.’

Yerel katılımı öne çıkarmak, şehirde mahallelilerin önerilerini internet ve sosyal ortamda paylaşarak muhtarlarına ulaşmasınını hedefleyen MUHİT tam da bu felsefe ile kurulmuş.

Muhit, temelde mahalle sakinlerinin sorunlarını internet sitesi üzerinden dile getirebildiği, belki de daha önce ismini duymadıkları muhtarlarıyla iletişime geçebildiği bir platform.

201604071633

Günümüzde belediyelerin aldığı kararlarda muhtarlar mahalle temsilcileri olarak özel bir konuma sahip. Muhtarların muhidindeki insanları daha doğru temsil edebilmesi için mahalleliler ve muhtarlar arasındaki iletişim çok değerli.

Kamusal alanların kullanımı, yeşil alanlar ve parklar, erişim, atıklar ve geri dönüşüm, onarım, belediye hizmetlerinin geliştirilmesi gibi pek çok kentsel sorun MUHİT ile dile getirilebiliyor.

MUHİT ile aklınızda bulunan bir proje veya fikir web sitesi üzerinden paylaşılarak diğer mahalleliler tarafından desteklenebiliyor. Bu projeler daha sonra muhtarlar masası adı verilen bir kanal ile muhtarlara iletilerek uygulayıcı birimlere ulaşıyor. Aynı zamanda mahalleliler muhtardan ve belediyeden gelen duyurulara kolayca erişebiliyor.

201604071634

Genç bir girişim olan Muhit, geçtiğimiz yıl Things Challenge’ı kazanarak kuluçka desteği almaya başlamıştı. Şimdi ise ABD’de bulunan MIT Üniversitesi’nin Küresel Fikirler Yarışması’nı kazanan takımlardan biri oldu.

4 kişiden oluşan Muhit ekibi, yerel yönetimlerde şeffaflık ve katılımcı etki yaratarak her geçen gün platformu genişletmeye devam ediyor.

En yakın zamanda mobil programları güncellemeyi planlayan MUHİT’e siz de web sitesi www.muhit.co adresine kayıt olduktan sonra ilk fikirlerinizi oluşturmaya başlayabilir ve beğendiklerinizi destekleyebilirsiniz.

MUHİT Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/MuhitApp

MUHİT Twitter Hesabı: https://twitter.com/muhitapp

BUNU DA OKU:  Fark yaratacak “Şey”i bulana 5000 dolarlık hibe
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Görkem Gömeç

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton'da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde Sürdürülebilirlik üzerine master yaptı. Teknoloji, kitlesel değişim ve akıllı politikalar ile çözümler bulabileceğimize inanıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Hayat, Kent, Mercek, Teknoloji, Topluluklar
3. İstanbul Karbon Zirvesi başlıyor

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine kalıcı çözümler bulmak için SÜT-D tarafından 3’üncü kez düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi, 14-15 Nisan'da İTÜ...

Kapat