Zeytin yetiştiriciliği, doğal boya yapımı, yerel lezzetler: Bu haftanın 13 çevre dostu etkinliği

24- 29 Nisan haftası için İstanbul’dan çevre dostu etkinlikleri ve detaylarını bu içeriğimizde bulabilirsiniz. İyi haftalar!

 

26-27-28 Nisan: Yerel Mutfak Global Lezzet – Seferihisar Mutfağı

Türkiye’nin ilk Cittaslow’u Seferihisar’ın mutfağını 26-27-28 Nisan tarihlerinde #yerelmutfakgloballezzet projesi kapsamında Lalezar Meyhanesi’nde tatma şansı yakalayabilirsiniz.

Kadınlara iş sahası temin etmek, kadınların ekonomik gücünü arttırmak amaçlı kurulan Seferihisar Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden gelecek temsilcilerin hazırladığı menüye göz atmak ve katılım ücretlerini öğrenmek için etkinliğin Facebook adresine buradan ulaşabilirsiniz.

28 Nisan Cumartesi- Doğal Boya Yapımı ve Kumaş Boyama Atölyesi

Heliotropic Studio tarafından düzenlenen bu atölyede, bitkilerden ve bitki ekstrelerinden doğal boya yapımı ile beraber, bu boyalarla ipek ve koton kumaş üzerine desen veya renk paleti çalışması gerçekleştirilecek. Atölyede suluboya ve mürekkep yapımı üzerine de bilgi alabilirsiniz.

Katılım 10 kişi ile kısıtlı olduğu için heliotropicstudio@gmail.com‘a email atıp kayıt olmanız öneriliyor. Etkinlik 28 Nisan Cumartesi günü 13.00 – 17.00 saatleri arasında Heliotropic Studio’da düzenleniyor.

Etkinliğin Facebook adresine buradan ulaşabilirsiniz.

28 Nisan Cumartesi: Begüm Yaramancı ile Bahar Turşuları Atölyesi

EkBiçYeİç’de saat 10:30’da düzenlenecek bu etkinlikte, Turşu Kraliçesi Begüm Yaramancı’nın anlatımıyla turşu dünyasının temel teorik bilgilerine değinip, ardından baharın en leziz yeşillerinin başında gelen çağla ve erik gibi mevsim sebze ve meyveleri ile turşu hazırlayabilirsiniz.

Etkinlik için gerekli olan tüm malzemeler katılımcılara sağlanacak. Katılım ücretinin 150 TL+KDV olduğu etkinliğe katılmak için info@ekbicyeic.com adresine e-posta göndermeniz yeterli.

Etkinliği Facebook sayfasına buradan göz atabilirsiniz.

28 Nisan Cumartesi – Kadıköy Kooperatifi Kendini Anlatıyor

Kadıköy Kooperatifi hakkında daha fazla bilgi almak için her ay düzenlenen etkinlik, bu sefer İdea -Kadıköy’de, 28 Nisan Cumartesi günü 13’de. Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

BUNU DA OKU:  İstanbul Film Festivali'nin odağına doğayı alan 16 filmi

28 Nisan Cumartesi –  Zeytin Yetiştiriciliğine Giriş – Budama ve Toprak Bakımı

Zeytin ağacını daha yakından tanımak, zeytinyağının elde ediliş yöntemlerini öğrenmek, doğru bilinen yanlışları düzeltmek adına İstanbul Permakültür Kolektifi’nin düzenlediği atölye budama ve toprak bakımı konularını ele alacak.

23 Nisan Cumartesi günü saat 11:00-13:00 arasında, halka sanat projesi’nde düzenlenecek etkinliğe katılımın ücreti 200 ile 250₺ arasında katılımcılar tarafından belirlenecek.

Katılmak için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye etkinliğin Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

28 Nisan Cumartesi – Botanik Suluboya Atölyesi

Kadıköy’ün sürdürülebilir sanat merkezi Circuit İstanbul, çeşitli suluboya tekniklerini öğrenecek ve bu tekniğe dair temel bilgileri geliştirecek bir etkinlik düzenliyor.

Renk teorisini, materyalleri ve uygulama şekillerini işleyecek ve gerçek hayattan bir bitkinin detaylı bir resmini yapmaya odaklanabileceğiniz etkinlikte, daha önce suluboya çalışmamış olanlar ve gözlemsel resim tekniklerini geliştirmek isteyenler de dahil her seviyeden öğrenciye açık bir etkinlik.

Atölye ücreti 80 TL olarak belirlenmiş etkinlikte, kayıt olmak için ya daha fazla bilgi almak için info@circuitistanbul.com atabilirsiniz. Etkinliğin Facebook sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

29 Nisan Pazar: Doğal Boyama Atölyesi 1

Heliotropic Studio tarafından düzenlenen haftanın ikinci atölyesinde, katılımcılar kendi organik indigo boyalarını hazırlamayı öğrenip, bitkiler ve bitki ekstreleriyle deneyler yapacak, reçeteler uygulayacak, shibori ve bohça boyama tekniklerini kullanarak çeşitli desenler çıkarabilecek.

Katılım 10 kişi ile kısıtlı olduğu için heliotropicstudio@gmail.com‘a email atıp kayıt olmanız öneriliyor. Etkinlik 29 Nisan Pazar günü 13.00 – 17.00 saatleri arasında Heliotropic Studio’da düzenleniyor.

Etkinliğin Facebook adresine buradan ulaşabilirsiniz.

29 Nisan Pazar: Sıcak ve Soğuk Sabun Yapım Atölyeleri

Geleneksel zeytinyağı sabunu yapımını keşfetmek isteyenler için İstanbul Permakültür Kolektifi iki farklı etkinlik düzenliyor.

BUNU DA OKU:  Tüm gün giysi takası

Pazar günü saat 11:00’de başlayacak etkinlik soğuk yöntemle sabun yapımını incelerken, 15:00’da başlayacak etkinlik kaynatarak sıcak sabun yapım yöntemini katılımcılara tanıtacak.

Her iki etkinlikte, halka sanat projesi’nde düzenlenecek vebu iki ayrı etkinliğin katılımın ücretleri 180₺ ve 250₺ arasından katılımcılar tarafından belirlenecek.

Katılmak için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.Etkinlikler hakkında daha fazla bilgiye İPK’nın Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

26 Nisan Perşembe günü itibari ile sona ermiş etkinlikler

24 Nisan Salı – Kent Bahçeleri 2018

Yeryüzü Derneği 8. kez Kent Bahçeleri projesini hayata geçiriyor. Projeye katılım için başvurular 6 Mayıs’a dek sürecek. Etkinliğe katılım için basvuru@yeryuzudernegi.org‘a mail atabilirsiniz.

Eğitim Programı:

1. Silivri Malva Permakültür’de. 30 Nisan Pazartesi ve 1 Mayıs Salı. 2 gün, çadır konaklamalı. (Çadırı ve uyku tulumu olmayanlar dernek gönüllülerinden ödünç almak için iletişim platformlarına yazabilir. Katılım 25 kişi ile sınırlıdır)

2. Kuleli Emek Mahallesi Derneği’nde. 6 Mayıs Pazar saat 15:00-17:00. Katılımcı sayısı ortalama 25.

3. Cumhuriyet Köyü Permakamp Potlaç’da, 10 Mayıs Perşembe. 10:30 – 15:00.

Tohum ve Fide Dağıtımı: 20 Mayıs’ta yapılacak.

25 Nisan Çarşamba – Kanal İstanbul sunumu ve forumu

Kuzey Ormanları Savunması’nın düzenleyeceği etkinlikte, projenin getireceği yıkım ve rantın etkileri ele alınacak.

Kanal İstanbul’da bugüne dek gelinen aşamayı, projenin açıklanan detaylarının aktarılacağı sunumun ardından projenin doğa, insan sağlığı ve kültür varlıkları üzerindeki etkileri konuşulacak.

Beyoğlu’nda bulunan KOS Mekan’da düzenlenecek etkinlik hakkında daha fazla bilgiye Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

26 Nisan Perşembe – Bütüncül Yönetim Giriş Eğitimi

Anadolu Meraları tarafından verilen “Bütüncül Yönetim Giriş” eğitimine bu sene Kokopelli Şehirde ev sahipliği yapıyor.

Yarattığı mucizevi değişimlerle tüm dünyada büyük yankı uyandıran Bütüncül Yönetim’in uygulamalı eğitimi, tam müfredat ve Savory Enstitüsü onaylı uluslararası akreditasyonla düzenleniyor. İlki 2014 yılında düzenlenen eğitim Türkiye’de sadece Anadolu Meraları tarafından ve yılda 1 defa veriliyor.

BUNU DA OKU:  GDO'ya hayır demek için Cumartesi sizi bekliyoruz!

Amaç, bir onarıcı tarım pratiği ve algoritması olan Bütüncül Yönetim’in Türkiye’de uygulamalarını yaygınlaştırmak ve geleceğin uygulayıcılarını, çiftçilerini, ekip üyelerini ve eğitmen adaylarını yetiştirmek.

Daha fazla bilgiye Facebook sayfasından ulaşabilir, kayıt ve detaylı bilgi için burayı tıklayabilirsiniz.

26 Nisan Perşembe – AÇIK DERS: Yosunlar ve Günlük Hayatımızdaki Rolleri

Maya’ların, Aztek’lerin besin olarak tükettiği, modern çağın ise yeni süper gıdası olarak değerlendirilen yosunlar dünyasında genel bir girizgah yapılacak bu açık derste, daha sonra biyoyakıt, gıda, ilaç ve günlük yaşamımızdaki diğer kullanım alanları üstünde durulacak.

Eğitimde aynı zamanda yosunların küresel iklim değişikliği ile mücadelemizde bize nasıl yardımcı olabilecekleri hakkında örnekler sunulacaktır.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Yorumlar kapatıldı.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Kent
Marangozluk eğitimi, sıva ve soba atölyeleri, doğal yapılara giriş… Geleneksel Gündönümü Çiftliği atölyeleri başlıyor

Gündönümü Süt Çiftliği'nde, Aysun ve Mehmet Sökmen'in başlattığı 8bin100 projesinin bir parçası olan Tezek Evleri'nin her yıl yerel, doğal ve...

Kapat