Dönüşümlü Kağıt Yapımı ve Kolaj Atölyesi

17 Aralık Cumartesi günü, Halka Sanat’ta dönüşümlü kağıt yapımı ve kolaj atölyesi düzenlenecek. 10 kişilik katılımla sınırlı olan, 100 TL katılım ücretli bu etkinliğin çağrı metni şöyle:

Yaşamımızın her alanında sıklıkla kullandığımız malzeme olmasına rağmen kağıt hakkında neler biliyoruz? Atık kağıtları geri dönüştürerek neler yapabiliriz?

TIKLAYIN: Kağıt nasıl geri dönüşür?

Sanatın temel malzemesi olan kağıdın geçmişten günümüze gelen serüvenini ve kullanım olanaklarını merak edenler için halka sanat/galeri’de, eğitmenimiz Işık Üniversitesi Öğretim Görevlisi Lale Çavuldur’un hazırladığı atölyeye ev sahipliği yapıyoruz.

Atık kağıtları hamur haline getirip malzememizi hazırlayacağız. Kağıt hamurunun üstüne çeşitli malzemeleri ekleyerek ıslak kolaj çalışmaları yapacağız. Kağıdın yaratıcılığa izin veren yapısı ile çeşitli ipleri, kurutulmuş yaprakları, kumaş, dantel, doğal keçe parçalarını, baskılı ve ya baskısız çeşitli tür kağıtları, fotoğrafları ve ya fotokopilerini vb. malzemeleri su ile buluşturup kağıdın binlerce yıldır taşıdığı ortak belleğimize kendimizden parçalar ekleyeceğiz. Su, kağıt ve organik atık malzemelerle çalışmanın yaratıcı ve meditatif etkisiyle huzurlu bir içsel yolculuk yaşayacağız. Kağıt severleri bekliyoruz.

Tarih: 17 Aralık 2016
Saat: 11:00 – 15:30
Eğitmen: Lale Çavuldur

Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No:24 Kadıköy 34710 Istanbul

Katılımcı sayısı: 10
Katılım ücreti: 100 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net
Çarşamba-Pazar 0216 550 29 90

Etkinliğin facebook sayfasını buradan görüntüleyebilirsiniz.

BUNU DA OKU:  Kendi doğal evinizi yapmak ister misiniz?
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, Etkinlikler, Geri Dönüşüm, Kent, Sanat ve Tasarım
Stres atmak için Türkiye’ye gelen Donald Trump’ın oğlu iki yaban geyiğini öldürdü

Antalya'da 3 gün kalan Eric Trump, özel izinle iki geyik vurup, dün Türkiye’den ayrıldı.

Kapat