Çocuklar için sömestr etkinlikleri

Çocuklar için tatil başlıyor. Şehir de etkinliklerle kaynıyor. Olabildiğince şehir merkezlerinde yer alan, çocukların yaratıcılığını teşvik ederek onları birer ‘üretici’ haline getirecek atölye programlarını sizler için derledik.

Çocuğunuzun katılmak istediği atölyeler için öncesinde mekanlarla iletişime geçmenizi tavsiye ediyor, keyifli zamanlar geçirmenizi diliyoruz.

Akbank Sanat Atölyeleri

İletişim bilgileri:

İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu-İstanbul

Tel: (0 212) 252 35 00-01

1(8)

Aile Ağacı (7 – 12 Yaş)

24 Ocak / 31 Ocak 2015

Saat: 11.30

Mekan: Çocuk Atölyesi

Oyunumuzun kahramanı Penny’nin ailesinde herkes bir şey için para ister. Kendisi bütün cep harçlığını, en sevdiği çizgi romanın ilk baskısını almak için biriktirir. Küçük kardeşi Luke oyuncaklarından bıkmıştır ve yeni bir oyuncak alacak parası kalmamıştır. Penny’nin annesi ise pahalı parfümler ve yeni elbiseler almaya bayılmaktadır. Evin her tarafı, en son çıkan elektronik eşyalarla doludur.Beraber oldukları boş zamanlarında, birlikte vakit geçirmek yerine hep bunlarla oynamaktadırlar.

Ancak babaları işini kaybedince her şey değişmeye başlar. Penny ve ailesi paranın neleri alıp alamayacağını anlayıp, birbirlerinin gerçek değerini hatırlarlar.

Tam: 6 TL Öğrenci: 3 TL

2(5)

Sarkis / Su İçinde Suluboya Atölyesi

Çağdaş Sanat Atölyesi’nde 6-12 yaş arası çocuklar, eğitmen gözetiminde Sarkis’in su içinde suluboya tekniğini öğrenip, kendi eserlerini yaratacaklardır.

24 Ocak Cumartesi 11.30-12.30

31 Ocak Cumartesi 11.30-12.30

Bilet fiyatı: 10 TL

Katılımcı sayısı 12 kişi ile sınırlıdır.

3(4)

Mobil Heykel Atölyesi (7-14 yaş)

Modern heykelin en önemli sanatçılarından Alexander Calder’ı tanıdıktan sonra onun sanat tarihinde ilk olarak yaptığı Mobil Heykelleri inceleyeceğiz. Sonrasında ise herkes kendisi için rengarenk ve havada asılı duran Mobil Heykelleri yaratacak!

24 Ocak Cumartesi 15.00-16.30

Bilet fiyatı: 10 TL

Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

4(3)

Yaratıcı Drama Atölyesi ( 9 – 12 Yaş )

Drama atölyesi özgüven, yaratıcılık, hayal etme ve insani yönleri kuvvetlendirici programı ile çocuklara hayata çok daha hazır bireyler olma yolunda destek veriyor. Hayatın farklı renklerini erken yaşlarda keşfetmek istiyorsanız, haydi sahneye!

24 Ocak Cumartesi 13.00-14.30

31 Ocak Cumartesi 13.00-14.30

Bilet fiyatı: 10 TL

Katılımcı sayısı 10 kişi ile sınırlıdır.

5(3)

Çocuklar İçin Yaratıcı Dans Dersleri

7-9 ve 10-12 yaş arası çocuklarla yapılan dans derslerinin ana hedefi dans ile oyun arasında yaratıcı bir yolculuğa çıkmaktır. Atölyelerde yapılan çalışmalar; herhangi kalıplaşmış bir dansı uygulamaya çalışmamak, çocukların bedensel-kinetik gelişimine katkı sağlamaktır. Doğaçlama prensiplerine dayalı dersler, zihin ve beden koordinasyonunu geliştirmeyi, yaratıcı düşünebilmeyi, fiziksel kabiliyetlerini arttırmayı amaçlamaktadır.

Dans ederek hayal edelim. Dans ederek ifade edelim. Gelin dans edelim.

24/31 Ocak Cumartesi

  1. grup (4-6 yaş) Saat: 12.30 – 13.15
  2. grup (7-9 yaş) Saat : 11.00 – 12.00
  3. grup (10-12 yaş) Saat: 13.30 – 14.30
BUNU DA OKU:  Deniz seviyelerindeki yükselme tahmin edilenin üç katı insanı etkileyecek

Bilet fiyatı: 15 TL

İş Sanat Çocuk

İletişim bilgileri:

İş Kuleleri 34330 Levent / İSTANBUL

Tel: 0212 316 10 83

sahne-denilen-buyulu-kutu-main-sh1110

Sahne Denilen Büyülü Kutu

25 Ocak 2015 15.00

Sizlere çok özel bir oyunumuz var… Bir sahne ve içinde sahne biçiminde sihirli bir kutu… Sadece sahnede oynan değil, sahnenin arkasına kadar uzanan bir yolculuk… Her anı büyük keyif ve bilgi dolu… Sürprizlerle dolu oyun içinde bir oyuncuk…

Bu sezon İş Sanat’ta çocuklarla ilk kez buluşacak olan “Sahne Denilen Büyülü Kutu”, onlara müzikli bir oyunun sahnede her yönüyle nasıl hayat bulduğunu gözlemleyip yaşayacakları bir deneyim sunuyor. Sahnenin nasıl büyük bir emekle gerçekleştiğini anlayacakları ve perde arkasındaki görünmez kahramanları tanıyacakları bir serüvene çıkarıyor. Bilinmeyen diyarlara yapılan bu serüvende danslar, şarkılar, farklı sahne sanatları, renklerle bezeli eğlenceli bölümler ve her oyunda sahnedeki büyülü kutudan çıkan bir sürpriz var. Çocuklara sahne büyüsünü yaşatan, yetişkinlere onların gözünden tiyatroyu anlamaya yardımcı olan Sahne Denilen Büyülü Kutu şarkı, dans, oyunculuk ve sürprizlerle karşılaşmak isteyen herkesi bekliyor.

Tam: 20 TL Öğrenci: 15 TL

keloglan-main-np1174

Bir Varmış Hiç Yokmuş: Keloğlan

08 Şubat 2015 15:00

“Bir Varmış Hiç Yokmuş” meddah, orta oyunu, Hacivat ve Karagöz gibi geleneksel Türk tiyatrosunun öğeleri ile Anadolu’nun zengin tekerleme, masal ve karakterlerini bir araya getirerek bizlere eşine az rastlanır bir hikâye anlatıyor.

Annesi oğlunu ”Hiç” almaya gönderir ve vakit kaybetmeden eve dönmesini ister.

Peki, ama nedir bu “Hiç”?

Keloğlan “Hiç” in peşinde öyle hikâyelerle karşılaşır, öyle eğlenceli insanlarla tanışır ki bir ara “Hiç”i bile unutur.

Uzun yolculuğunun sonunda öğrendiği sadece “Hiç” in ne olduğu değil daha birçok kıssadan hissedir.

Işıl Kasapoğlu’nun yazıp sahnelediği oyunun dekor, kostüm ve kuklalarını Karina Cheres tasarladı. Müziği Alper Maral’a ait oyun aynı zamanda bir müzikal.

Tam: 20 TL Öğrenci: 15 TL

İstanbul Modern

İletişim bilgileri:

Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy

Tel: 0212 334 73 52

7-12 yaş grupları için düzenlenen atölyeler yarıyıl tatili kapsayacak şekilde, haftanın her gününe yayılmış sabah ve öğle programlarından oluşuyor. Oldukça farklı alanlarda gerçekleşen atölyeler çocukları birer ‘üretici’ haline getirmeyi hedeflemiş görünüyor.

2 saatlik atölye ücreti: 85 TL (üyelere 76,5 TL)

SABAH ATÖLYELERİ / 10.00 – 12.00

Büyülü Gezegenler

Pazartesi günleri düzenlenir.

Doku ve form kavramlarına odaklanan program, güneş sistemindeki sekiz gezegenin sanat çalışmaları ile temsil edilmesini içeriyor. Belgesel film ve fantastik film kategorisinden kısa gösterimler ile başlayan uygulamada çocuklar, seçtikleri gezegenleri formu, dokusu, içinde yaşayan hayali varlıkları ve diğer özellikleriyle maketlere dönüştürüyor. Atölye çalışması gezegenlerin, tavandan sarkan iplere asılarak güneş sisteminin canlandırılması ile tamamlanıyor.

BUNU DA OKU:  Size enerji veren yiyecekler

Örgü Mekanlar

Salı günleri düzenlenir.

Bu atölye çalışması resim, heykel ve yerleştirme sanatının ortak kavramlarının ve temel farklılıklarının çözümlenmesine odaklanıyor. Program bir müze uzmanının çocuklarla sergi alanlarında gerçekleştirdikleri incelemelerle başlıyor. Atölye uygulamasında çocuklar bir resim, bir de heykel çalışması yapıp kendi çalışmalarını yorumluyorlar. Programın son aşaması çocukların renkli iplerle, onlara ayrılan bir mekanda, bu mekanın anlamını ve kullanımını değiştirecekleri kolektif bir yerleştirme çalışması gerçekleştirmeleri ile tamamlanıyor.

Çağrışım Albümü

Çarşamba günleri düzenlenir.

Sanatta duyu aktarımına ve çağrışım yönteminin kullanımına odaklanan program, bir müze uzmanı ile gerçekleştirilen sergi gezisi ile başlıyor. Serkan Özkaya’nın havada asılı duran piyanosundan işitsel çağrışımlar yakaladıktan sonra Burhan Uygur’un “Kapı” adlı eserinin arkasındaki sesleri dinleyen çocuklar, atölye çalışmasında çeşitli klasik müzik bestelerini dinlerken mürekkep ile desen çalışmaları gerçekleştiriyor. Programın sonunda sevdikleri bir müzik albümüne kendi kapaklarınıhazırlayarak atölyeden ayrılıyorlar.

Gizemli Nesneler

Perşembe günleri düzenlenir.

Program, çağdaş sanatçı Handan Börüteçene’nin İstanbul Modern’de sergilenen sanat çalışması “Bana Kendini Getir”den esinlenilerek tasarlandı. Programın ilk adımında çocuklar; sanat atölyesinde, Börüteçene’nin sanat çalışmasında kullandığı nesnelere benzer nesnelerin izdüşümlerinden oluşan bir çizim çalışması gerçekleştiriyor. İkinci adımda ise bu nesneler çocukların yaratacakları bir masalda hayat buluyor. Çizim ve masal tasarımını içeren atölye çalışmasının ardından program, çocukların bir müze uzmanı ile odaklanılan sanat eserini incelemeleri ile tamamlanıyor.

Takı Tasarımı

Cuma günleri düzenlenir.

Programda çocuklar İstanbul Modern’in koleksiyonunda yer alan sanat çalışmalarından yola çıkarak bu çalışmalarda kullanılan formlarla küçük objeler ve desenler üretiyor. Yaratılarını küpelere, kolyelere, yaka iğnelerine ve daha birçok farklı formdaki takılara dönüştürüyorlar.

34678

ÖĞLEDEN SONRA ATÖLYELERİ / 13.00-15.00

Kostüm Tasarımı

Pazartesi günleri düzenlenir.

Bu atölyede çocuklar; renklerle, lekelerle ve farklı sanat malzemeleriyle çalışarak hayal güçlerinin sınırlarını zorluyor, bugünün ve geleceğin kostümlerini tasarlıyor. Atölye çalışması moda tasarımı alanından bazı videoların görüntülerini ve fantastik filmlerden kısa gösterimleri içeren bir sunum ile başlıyor. Programın uygulama aşamasında ise çocuklar ikili ekipler oluşturarak ortak fikirler geliştirip kağıttan kostümlerini tamamlıyor.

Renkli Motifler

Salı günleri düzenlenir.

Sanatçı Ekrem Yalçındağ’ın “Kontrastlar” adlı, müzede sergilenen sanat çalışmasına odaklanan programda, çocuklar ilk olarak sanatçının eserini müzenin sergi salonunda inceliyor. Ardından atölyede şekiller tasarlayıp, kağıt yüzeyinde çoğaltarak düzenliyorlar. Sulu boya, pastel boya ve guaj boyanın kullanıldığı bu atölye çalışmasında çocuklar teknikleri karıştırarak motifli kompozisyonlarını tamamlıyorlar.

Hayalimdeki Müze

Çarşamba günleri düzenlenir.

Program müze kavramını ele alan bir söyleşi ile başlıyor. Ardından çocuklar İstanbul Modern’in kullanım alanlarını, koleksiyonunu, müzecilik alanındaki faaliyetlerini inceledikleri kısa bir müze gezisi gerçekleştiriyor. Atölye çalışmasında çocuklar, özel hazırlanmış bir maket üzerinde hayali koleksiyonlarıyla yeniden yorumladıkları bir İstanbul Modern kuruyor.

Şapka Tasarım Atölyesi

BUNU DA OKU:  İstanbul’un iç açacak dondurmacı adresleri

Perşembe günleri düzenlenir.

Program bir müze uzmanı ile müzenin sergi salonlarında sanat yapıtlarının incelenmesi ve sanat eserlerinin karşısında gerçekleştirilen desen çalışmaları ile başlıyor. Çocuklar atölye çalışmasında ilk olarak, kağıt ve renkli kartondan şapka tasarımları üretiyor. İkinci aşama ise müze gezisinde onları en çok etkileyen eserlerden yola çıkarak keçelerle imgeler hazırlayıp bu parçaları şapka tasarımlarına yerleştirmeleri ile tamamlanıyor.

Köpük Kent

Cuma günleri düzenlenir.

Çocuklar bu atölyede kendileri için özel hazırlanmış geometrik biçimleri bir araya getirip boyayarak oyun alanlarıyla dolu bir kent maketi yaratıyor. Çalışma, çocuklarda kent kavramını geliştirmeyi ve çevre bilincini güçlendirmeyi amaçlıyor. Programın sonunda bir müze uzmanı ile gerçekleştirilen sergi gezisinde çocuklar kent manzaralarını içeren sanat çalışmalarını yorumluyor.

Oyuncak Müzesi

İletişim bilgileri:

Ömer Paşa Cad. Dr. Zeki Zeren Sok.No:15 Göztepe/ İstanbul

Telefon: 0216 359 45 50-51

* Tüm atölyeler için önceden arayıp rezervasyon yapılması gerekiyor.

23456(6)

Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi

24/25/31 Ocak

Saat: 13.30

İki boyutlu hayvan figürlerinden üç boyutlu oyuncaklara kadar birçok farklı şekilden oluşan tahta oyuncaklar çocuklar ve büyüklerden büyük ilgi görüyor. Çocuklar kendi oyuncaklarını yaparken hem yaratıcılıklarını geliştiriyor, hem de çok eğleniyorlar.

9876543

Origami Sanat Atölyesi

27 Ocak / 14.30

“Koşuşturmalı bir hayatta, sessiz bir alanda oturup ufak bir kağıt parçasını katlamak bile çocuğunuza denge ve huzuru getirecektir… Sadece çocuğunuza biraz zaman ayırmayı ve bir kağıt parçası vermeyi unutmayın…’

Bu atölye çalışmasında çocuklarınız küçük canlıların dünyasına misafir olacak, renkli kağıtlarla ellerimizde şekillenen böcekleri gördükçe şaşıracak.

Eğitmen: Gökçen Atamgüç

Etkinlik Ücreti: 40 TL (Müze giriş ücreti dahildir.)

3456(4)

Seramik Atölyesi

28 Ocak / 11.00

Toprak her zaman insanın yakın dostu oldu. Geleceği toprağa dokunarak ellerimizle şekillendirdik. Kimi zaman araç, gereç yaptık, kimi zaman yuva yaptık içinde barındık.

Çocuklar atölyede kil ile birlikte düşlerini şekillendirecek ve seramikten yapılmış sürpriz bir objeyi renklendirecekler.

Eğitmen: Elif Ratib

Atölye Ücret: 35 TL’dir. ( Müze giriş ücreti dahildir.)

64225(1)

Çocuklar Kendi Mekanlarını Tasarlıyor

29 Ocak / 11.00

Atölye eğitmeni ile müzeyi gezen çocuklar daha sonra etkinlik alanında kendi mekanlarını tasarlayacak ve yapıtlarını arkadaşlarına anlatacak. Can Ersal’ın eğitmenliğini üstlendiği bu çalışmada katılımcılar fikirlerini 3.boyuta taşıyarak mekan-boyut ilişkini geliştirerek çok yönlü düşünebilecekler.

Eğitmen: Can Ersal

Etkinlik Ücreti : 45 TL’dir. ( Müze giriş ücreti dâhildir.)

23456780765456

Dedio Yaratıcı Eller

‘Kuş Yuvası Atölye Çalışması’

30 Ocak / 11.00

Çocuklar keçe, dal ve oyun hamuru gibi malzemelerle, hayallerindeki kuşu ve yuvalarını tasarlayacaklar. Atölyeye çocuklar aileleri ile birlikte katılabilecek.

Eğitmen : Deniz Doğruöz

Etkinlik Ücreti : 35 TL’dir. ( Müze giriş ücreti dâhildir.)

 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Çocuk ve Bebek, Eğitim, Genel, Oyuncak
Karbonun 10 yıllık izi

Kirlettiğimiz hava sonumuz olacak.

Kapat