Günde sadece 10 dakika harcayarak hayat kalitenizi artıracak yedi aktivite

Yaşamlarını iyileştirme hedefi olan insanlar ‘değişimin’ büyük bir kararın sonucu olduğunu düşünme eğiliminde. “Daha ilgi çekici bir şehirde yaşamalıyım” gibi yaşadığı yer değiştiğinde tüm hayatının değişeceğine dair inanışlar veya “Kariyerimi değiştirmeliyim” gibi hayatının odak noktasını işi olarak görüp işiyle alakalı değişiklik yaparsa mutluluğu yakalayacak gibi düşünenlerin sayısı hiç de az değil.

Bu tip ‘büyük’ kararlar mutluluğu ve huzuru yakalama konusunda faydalı olabilecek olsa da aslında en büyük değişikliği getirenler hayatımızın küçük ama değerli detayları. Sizin için hayatınızı daha kaliteli ve keyifli bir hale getirmek için yapabileceğiniz yedi değişikliği derledik.

#1 Ev yapımı, sağlıklı kahvaltılar

Yemek pişirmek ne zaman ‘zor’ bir uğraşa dönüştü? Hayattaki hiçbir şeyden daha zor değil, sadece biraz öğrenme heyecanı ve çaba gerektiriyor.

Her sabah 10 dakika boyunca, YouTube’da veya Google’da kahvaltı yapmayı öğrenmek istediğiniz bir şeyi araştırıp ardından talimatları izleyin ve uygulayın. Günde 10 dakika, haftanın 7 günü olarak düşündüğümüzde bu bir saatten sadece birazcık daha fazla ediyor. Bunu rutininize eklediğinizde belki iyi bir şef olmayacaksınız ama her sabah kendiniz için daha iyi bir başlangıç yapacaksınız. Yeni bir düşünme metodu öğrenmiş ve biraz sağlıklı yemek yemiş olacaksınız. Denemeye değer değil mi?

#2  Amuda kalkma, şınav çekme egzersizleri

Vücudunuz nasıl hissettiğinizi yansıtan en iyi göstergedir. Vücudunuzla ne kadar uyumlu olursanız, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu şeye o kadar iyi sahip olabilirsiniz. Çoğumuz bilgisayarlarımızın önünde çok fazla zaman harcadığımız, kambur olduğumuz, duruşumuzu bozduğumuz için bu egzersizlere geçmişteki insanlara kıyasla çok daha fazla ihtiyaç duyuyoruz.  Günde 10 dakika, vücudunuzla temasa geçme, sizi daha güçlü hale getirme ve iyi duruşu korumanızı hatırlamanıza yardımcı olacaktır. Eğer hiç bir fikriniz yoksa nasıl yapacağınızla alakalı internete başvurabilirsiniz.

BUNU DA OKU:  Hazır gıda ile ilgili şüpheleriniz varsa kendi gıdanızı yapın

#3 Solunum egzersizleri

Sinir bozucu toplantılar sırasında öfkeli patlamalar günlük rutininizdeyse, bu özellikle sizin için. Nefes egzersizleri muhtemelen öğrenmesi en kolay şeylerden biri ancak etkilerinin oldukça büyük olduğunu söyleyebiliriz. Sadece 10 dakika boyunca nefesinize odaklanın, bir sonraki proje için endişelenmeyi bırakarak. Neyin ne zaman olduğu konusunda stresi kenara bırakıp sadece 10 dakika nefes alın ve ne kadar rahat, sakin hissettiğinizi fark edin. Kimse strese girdiğinde iyi kararlar vermez.

#4 Yaratıcı beyin fırtınası

Yaratıcılık, tıpkı herhangi bir şey gibi, uygulanması gereken bir kastır. Yaratıcı kaslarınızı taze tutmak ve yerinde daha yaratıcı olmayı öğrenmek istiyorsanız, o zaman bunu rutininize katmanız gerekiyor. Her gün, 10 dakika boyunca, ilginizi çeken on yeni fikir yazın. İstediğiniz her şey olabilir. Bu sayede düşünce havuzunuzun genişlediğini göreceksiniz.

#5 Şekere veda

En yaygın atıştırmalıkların büyük bir kısmı şeker içerir. Sağlığınıza önemli ölçüde yardımcı olacak bir bilgiyi paylaşmalıyız. Muhtemelen yemek yenilmedikten sonra yiyebileceğiniz en kötü şey şekerli atıştırmalıktır. Şekerli gıda tüketirken, insülininizi yükseltirsiniz. İnsülin arttığı için vücut yeni beslendiğini düşünür. Bu sebeple vücut, ne zaman besleneceğinden emin olamaz çünkü insülin yükselmiş ama mide boştur. Bu da, vücudun depolanan yağları yakmasını önlüyor, çünkü bir sonraki öğüne kadar vücut elindeki besinle devamlılığı sağlamak istiyor. Böylece vücudunuz “Şimdi yağ depolamalıyım” kararını veriyor. Bunun sağlığınız için hiç iyi bir karar olmadığını söyleyebiliriz.

#6 Kağıt ve kalem

 Günlük kaydı çok terapötik olabilir. Stresli zamanlar geçiriyorsanız veya sadece biraz daha derin bir şeyi düşünmek istiyorsanız, günlüğünüzü çıkarın. 10 dakika boyunca, aklınıza ne gelirse yazın. Mükemmel hale getirmeyi ya da okuyan birini düşünmeyi düşünmeyin. Bir günlük, bir nedenden ötürü bir günlüktür, dağınık olmak ve tüm düşüncelerinizi tutma amacı güder. Onları önünüzde gördükten sonra, düşündüğünüz şeyle nasıl en iyi şekilde ilerleyeceğiniz konusunda daha net bir anlayışa sahip olacaksınız. Düşünceler somutlaştırılmadığı sürece düşünce bulutu gibi kaotiktir, yazdığınızda herhangi bir planınız, karamsarlığınız veya kararsızlığınız çok daha net bir hal alacak.

BUNU DA OKU:  Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

#7 Kitap ve müzik

Büyük bir çöküntü sizi, yorgun veya yıpranmış hale getirdiğinde bir şeyler yapmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Yapmanız gerekenlerin tam tersi bu. İhtiyacınız olan hiçbir şey yapmamak olabilir. 10 dakikalık sessizlikte kitap okuduğunuzda veya müzik dinlerken kendinizi fikirlerle doldurmaya başladığınızı göreceksiniz. Zihni boşaltmanın zihni doldurmaktan çok daha iyi olduğunu unutmayın.

#8 Yürüyüş

Şehirde veya kırsalda, nerede yaşıyor olursanız olun, bütün büyük düşünürlerin yaptığı gibi kendinizi açık havada düşünce yürüyüşüne çıkartın. Bu yürüyüşü bir yerden bir yere varma motivasyonuyla değil sadece hava alarak düşüncelerinizin gidişini izleyeceğiniz bir süre gibi düşünün. Hem vücudunuzun hem de zihninizin bu yürüyüşten çok keyif alacağına emin olabilirsiniz. Belki yol sizi hiç beklemediğiniz bir yere çıkartır.

Hayatın hiç bir zaman göründüğü kadar komplike olmadığını fark etmeniz ve küçük değişikliklerin büyük etkilerine inanacağınız bir düşünce sistemine geçmeniz dileğiyle.

Kaynak:
Medium

 
 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Sinem Uğurdağ

Istanbul’da başlayan hayat yolculuğum farklı kıtalarda yaşadığım uzun soluklu deneyimlerle birlikte tüm heyecanıyla devam ediyor. Yoga, kamp, fotoğraf, müzik festivalleri ve yemek yapmak vazgeçemediğim ve nerede olursam olayım hayatıma renk katan ilgi alanlarım. Bunların yanı sıra, doğayla ilişkimi her geçen gün daha da güçlendiriyorum; farklı coğrafyaları gözlemledikçe dünyamızın tabiatına hayranlığım artıyor. Herkesin önce kendi bedenine sonra etrafındaki canlılara karşı sorumlu olduğuna ve bunun bilincinde olan her bireyin farkındalık yaratması gerektiğine inanıyorum.

Yorumlar kapatıldı.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Gıda, Gıda Gündemi, Hayat, Kişisel Bakım, Ofis, Sanat ve Tasarım, Spor
Dünyanın dört bir yanından 6 sürdürülebilir sokak restoranı

Sağlıklı beslenme alanındaki artan farkındalık, gittikçe daha fazla restorana, sokak yemeğine ve fast food zincirlerine kadar ulaşıyor. Bu durum da,...

Kapat