Hindistan 24 saatte 50 milyon ağaç dikerek bir rekor kırıyor

800bin’den fazla gönüllü, Hindistan’ın kuzey eyaleti Utta Pradesh’te 24 saat içinde 50 milyon ağaç dikerek Guiness rekoru kırmak için bir araya geldi. Öğrecilerden evhanımlarına, devlet yetkililerinden sivil toplum kuruluşlarının üyelerine kadar farklı bir çevreden gelen gönüllüler, her ne kadar 50 milyona ulaşmasa da, 80 farklı türden 49 milyon 300 bin ağacı doğaya kazandırdı.

Uttar Pradesh eyaletinin lideri Akhilesh Yadav, gönüllülere dünyanın artık karbon salımını düşürmek için ciddi çabalar içerisine girmesi gerektiğinin farkına vardığını ve Uttar Pradesh’in de bu kapsamda ilk adımlardan birini attığını belirtti. Daha önceki rekor 847.275 ağaç ile Pakistan’ın elindeydi.

treee1-large_trans++ox14K29LD943tibIjY06LNNf4LPS2lwACxwhmjejRys

Hindistan hükümeti Paris anlaşmasınde aldığı kararları uygulamak adına ağaç dikimi için 6,2 milyar dolar tahsis etmişti. Bu devasa ağaç dikme etkinliği ise hükümetin Hindistan’ı yeniden yeşillendirmek için verdikleri sözün üzerine düzenlenmiş. Hükümet bu gibi projeler ile ormanlık alanlarını 950 km²’ye çıkarmayı planlıyor.

Proje her ne kadar Hindistan’ın çok ciddi boyutlara ulaşan problemlerine kesin bir çözüm sağlamasa da, adil toprak kullanımı ormansızlaşma ve hava ve toprak kirliliğinin önüne geçmek için bir başlangıç olarak kabul ediliyor. Hızla yükselen nüfus ve endüstriyelleşme Hindistan’ın hava kalitesini oldukça aşağılara çekmiş.

5947312112_15a7d69170_b

Hindistan’ın 6 şehrini ele alan bir araştırma, 6’sının da dünyanın en kirli 10 şehrinden biri olduğunu ortaya koydu. Bu şehirlerde yaşan milyonlarca insan hava kirliliği yüzünden ciddi kalp ve nefes alma hastalıkları ile karşı karşıya.

Kaynak: The Telegraph

BUNU DA OKU:  Su Kaşifi'nde ikinci dönem başlıyor!
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Görkem Gömeç

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton'da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde Sürdürülebilirlik üzerine master yaptı. Teknoloji, kitlesel değişim ve akıllı politikalar ile çözümler bulabileceğimize inanıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Doğal Kaynaklar, Ekoloji, Etkinlikler, İyi haberler, Kent, Topluluklar, Yeşil alanlar
Şehirdeki kuşlar bile kırsaldakilerden daha kaba, gürültülü ve hırslı

Şehir yaşamının olumsuz etkisine maruz kalan tek tür insan değil. Yapılan araştırmalar şehirde yaşayan kuşların kırsaldakilere göre daha çabuk yaşlandığını,...

Kapat