Istanbul Design Week biiir

Bu yıl heyecanla beklediğim aktivitelerden biri olan Istanbul Design Week bu salı start aldı. Ben de tasarıma az buçuk merakı olan diğerleri gibi biletimi aldıktan sonra oturdum bilgisayar ekranının karşısına ve dersime çalışmaya başladım.

Bu hafta boyunca gerçekleştirilecek onlarca etkinlik arasından seçtiklerimi sizinle paylaşma amacım ise ne yazık ki memnuniyetsizlik. Kaşlarınız hemen çatılmasın, ben de ajandasında bulduğu bilimum boşluğu IDW’e ayıran herkes gibi tasarımcılar, atölyeler ve sergilerin içeriği konusunda oldukça heyecanlıyım. Benim derdim etkinlik programı ile, internet sitesi ile.

IDW’in resmî sitesi üzerinden hangi etkinliğin nerede yapılacağına, saatine, genel bilgilere ulaşmak oldukça karmaşık ve zahmetli. Her yıl film festivali kitapçığına roman muamelesi yapıp, elimde kalemle kitapçık başında saatlerini harcayan, tanıtım metinlerini okuyup önerilerin altını çizen ve gideceğim her gösterime haftalar öncesinden karar veren biri olarak IDW tanıtımına daha fazla özen gösterilsin isterdim fakat gerek internet sitesindeki etkinlik bilgileri gerekse güncelliğini kaybetmiş olan blog beni hayal kırıklığına uğrattı.

Hal böyle olunca iş başa düştü; tasarımcıların, sponsorların, ekatalog ve çeşitli blogların arasında geze geze favori üç etkinliğime karar verdim: Human Cities, Good 50X70 ve Kitchen Ecology. Human Cities Bilenler bilmeyenlere anlatsın; Human Cities 30 Eylül 2 Ekim tarihleri arasında eski galata Köprüsünde. Brüksel ve İstanbul arasında köprü görevi gören etkinlikler kapsamında, çeşit çeşit söyleşi, sergi, enstalasyon ve halka açık organizasyon bulunuyor.

Neden sevdim? Human Cities etkinliklerinin arkasında Recycledart’ın olması bile heyecanla eski Galata Köprüsü’ne koşmak için yeterli. Recyclart, yıllardır takip ettiğim ve gündelik hayat içinde ‘atık’ olarak adlandırılan materyallerin yeniden değerlendirilerek bambaşka kimliklere bürünmelerini sağlayan bir oluşum.

Yıllardır el sürmediğiniz eski botlardan yapılma çantalar, cüzdan olarak kullanılan modası geçmiş cep telefonları, konserve kutularından bozma abajurlar ve hayalgücü sınırlarını zorlayan sayısız tasarıma bir gözatmak için oluşumun yaratıcılıkla eğlenceyi bir araya getiren internet sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

BUNU DA OKU:  Şehirdeki kuşlar bile kırsaldakilerden daha kaba, gürültülü ve hırslı

Dahası; Human Cities projesi, katılımcıları; kamusal alan tasarımları yoluyla, her gün geçtiğiniz alanlara yepyeni bir gözle bakma, İKEDI projesi kapsamında şehir yaşamını hayvanlar ve doğayla uyumlu bir şekilde yaşama ve diğer canlıların var olma haklarına saygı duymaya çağırıyor.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Hayat, Kent, Mimari, Sanat ve Tasarım
Sizce biz kaç kişiyiz?

İki milyon ağacın yok edilmesine gönlü razı gelmeyen iki milyon İstanbullu aranıyor!

Kapat