Kaktüs yetiştiriciliği, probiyotik beyaz peynir atölyesi, bisiklet turu: Nisan ayının ilk haftasının 7 çevre dostu etkinliği

Nisan ayının ilk haftasında gerçekleşecek, ilginizi çekeceğini düşündüğümüz yeşil etkinliklerin detaylarını aşağıda görebilirsiniz.

İyi haftalar!

2-3-4-5-6 Nisan: Boğaziçi Üniversitesi Köy ve Kooperatifçilik Kulübü 68. Geleneksel Köy-Koop Kitap Sergisi

Boğaziçi Üniversitesi Köy ve Kooperatifçilik Kulübü, bu yıl 68.’sini düzenlediği geleneksel kitap sergisinde etkinlikten kazanılan tüm geliri köy okullarına gönderiyor.

2-6 Nisan tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Özger Arnas Salonunda düzenlenecek etkinlikte Ayrıntı, Metis, İletişim, Yordam, YKY, Agora, Say, Sel, Evrensel, Su, Tarih Vakfı ve Bağlam yayınlarında %25-50 arası indirimler var. Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

3 Nisan: Botanik Baskı Resim Serisi

, botanik temasını içinde barındıran çeşitli baskı resim tekniklerini ve bu tekniğe dair temel bilgileri öğrenecekleri 4 bölümden oluşan bir eğitim düzenliyor.

Circuit ücret karşılığında, eğitim için gereken malzemeleri size temin ediyor. Eğitim tarihleri şu şekilde olacak:
Sal. 03 Nis. 19.00 – 21.00 – Baskı resim, 1. bölüm: Çizim/Tasarım
Sal. 10 Nis. 19.00 – 21.00 – Baskı resim, 2. bölüm: Oyma
Sal. 17 Nis. 19.00 – 21.00 – Baskı resim, 3. bölüm: Baskı ve oyma
Sal. 24 Nis. 19.00 – 21.00 – Baskı resim, 4. bölüm: Baskı

Tek dersin 45₺ olduğu eğitimin paket fiyatı 150₺ olarak belirlenmiş. Derslere info@circuitistanbul.com‘a e-posta atarak kayıt olabilirsiniz. Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

3-25 Nisan: Sokak Patileri sergisi

25 Nisan’a kadar Ürün Sanat Galerisi’nde on dört sanatçının eserleri Haçiko ile Çevre ve Sokak Hayvanları Dernekleri yararına sergileniyor.

Kadıköy Caddebostan’da bulunan Ürün Sanat Galerisi’ndeki sergi hakkındadaha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

4 Nisan Çarşamba: İklim Kafe Konuşmaları 3 – Türkiye ve Dünyada İklim Hareketleri

İstanbul Politikalar Merkezi, İklim Kafe Konuşmaları etkinlikleri altında iklim değişikliği başlığını ele almaya devam ediyor. Etkinlikte bu hafta Ümit Şahin moderatörlüğünde Türkiye ve Dünyada İklim Hareketleri ele alınacak.

BUNU DA OKU:  Cuma iş çıkışında harika bir etkinlik: Kent Bahçeleri Pikniği

İstanbul Politikalar Merkezi’nin Karaköy’deki merkezinde düzenlenecek etkinlik saat 18:00’da başlayacak. Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

6 Nisan Cuma – Probiyotik Beyaz Peynir Atölyesi

Siz de gıdalardaki katkı ürünleri yerine kendi yaptığınız ürünleri tercih ediyor ve probiyotik gıdalar hakkında bilgilenmek istiyorsanız,  Kendi Kendine Yeterlilik Atölyeleri kapsamında İstanbul Permakültür Merkezi sizi beyaz peynir yapmaya davet ediyor.

Peynir kültürü, probiotik bakteriler ve peynir yapımında kullanılması ve peynir mayası yapımı gibi konuların ele alınacağı etkinlikte, bilmek istedikleriniz tüm konular Çorlu’da 13 yıldır organik yetiştiricilik yapan Nejat Pars tarafından ele alınacak.

Etkinlik, cuma günü 14:30 – 18:30 saatleri arasında Halka Sanat Projesinden düzenlenecek. Katılım ücreti 200 ile 250₺ arasında katılımcılar tarafından belirlenen etkinlik 15 kişi ile kısıtlı. Katılmak için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye etkinliğin Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

7 Nisan Cumartesi: Don Kişot Caddebostan Turu

“Arabadan in, bisiklete bin” felsefesi ile ortak yaşam alanlarımıza sahip çıkmayı hedefleyen Don Kişot Bisiklet Kolektifi baharın gelişi ile bisikletlerini Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesinden 11.00 hareketle Caddebostan’a sürüyor.

Bisiklet sürmeyi bilmeyenler için, varış noktasında bisiklete binme atölyesi yapılacak bu atölyeye katılacak olanların bisiklet getirmeleri gerekmiyor. Etkinlikte aynı zamanda “Bir Özgürlük Mücadelesi Olarak Veganlık; Türcülük Karşıtlığı” konulu bir sunum da yapılacak.

Etkinliğin Facebook sayfasını buradan takip edebilirsiniz.

8 Nisan Pazar: Sukulent ve kaktüs yetiştiriciliği atölyesi

Uzak memleketlerin pek sevilen sakinleri; Kaktüs ve Sukulentleri yaşam alanımızda nasıl ağırlarız?

Circuit İstanbul; Kaktüs ve Sukulent türlerini tanımanızı sağlayacak; ihtiyaçları olan tüm bakım öneri ve püf noktalarını, sorunlarına karşı önlem ve çözüm yöntemlerini paylaşacakları, dikenli, güneşli, dolu dolu bir atölye hazırladı.

Hatırasını, emeğinizi, maddi manevi harcadıklarınızı koruyarak, sürdürülebilir yeşil alanınızı oluşturmak, bitkileriniz ile hem zevkinize hem yaşam şeklinize uygun kalıcı birliktelik oluşturmak sizin elinizde.

BUNU DA OKU:  Siz bayram tatilindeyken: Sıcaklar insanlığı tehdit ediyor, doğayı tahrip yasası geri geliyor, Çin "ormanşehir" kuruyor

Katılım ücretinin 100₺ olduğu etkinlik 25 kişi ile sınırlı bu yüzden önceden info@circuitistanbul.com‘a e-posta atarak kayıt olabilirsiniz. Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Yorumlar kapatıldı.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Kent
Dünyanın en ilgi çekici 9 labirenti

Ağaçların, çalıların içinde kaybolmayı sevenler için dünyanın en ilgi çekici 9 labirentini listeledik. 

Kapat