Türkiye’nin ilk ‘elektrikli bisiklet taksisi’ sekiz ay ücretsiz

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde karbon salınımını azaltmak için alınan üç adet elektrikli ‘bisiklet taksi’ hizmete başladı. İklim değişikliğiyle mücadele ve bisiklet kullanımına teşvik için Türkiye’de bir ilk olarak alınan elektrikli ‘bisiklet taksi’ler sekiz ay boyunca ücretsiz hizmet verecek.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Bisikletlerimizle İklim Değişikliğine Karşı Mücadele Ediyoruz” projesi kapsamında belirli güzergahlarda ulaşım sağlayacak elektrikli bisiklet taksiler, öncelikli olarak 60 yaş ve üzeri, engelli, hamile ve çocuklu vatandaşlara hizmet verecek.

Lüleburgaz’ın belediye başkan yardımcısı Rasim Aslan vatandaşların projeye ilgisinin oldukça fazla olduğunu belirtti. Aslan, geçtiğimiz yıl Bisiklet Yılı kapsamında ‘Bisikletlerimizle İklim Değişikliğine Karşı Mücadele Ediyoruz’ faaliyetini gerçekleştirdiklerini ve bu proje ile başvurdukları Avrupa Birliği Fonu’ndan 48 bin 300 euroluk hiba aldıklarını söyledi.

Aslan, böyle bir projenin Türkiye’de ilk olduğunu belirterek alınan 3 bisikletin, belediye ve kongre meydanlarından hizmet vereceğini açıkladı.

Bisiklet taksiye ilk defa binen Niyazi Ersin proje hakkında şu açıklamayı yaptı: “Çok güzel bir uygulama, geçmişten aldığımız mirası çocuklarımıza bırakamıyoruz, hep yiyoruz, doğayı kirletiyoruz, çevreyi kirletiyoruz, ekolojik dengeyi bozuyoruz. Bence bunlar açısından güzel bir uygulama”

Bisiklet taksi şoförü olan Mustafa Asilhan Onayoğlu bisiklet taksilerin yoğun bir ilgiyle karşılandığını dile getirerek, 20 günlük bir eğitimden sonra bu göreve başladıkları bu hizmetin daha çok yaşlılar, engelli vatandaşlar ve hamilelertarafından tercih edildiğini belirtti.

Onayoğlu şimdiden projenin ilgi odağı olduğunu belirterek,” En çok ilgimi çeken şey; kimseyi tanımamama rağmen, sanki beni yıllardan beri tanıyorlarmış gibi arabalarını durduranlar, camlarını açıp soru soranlar var.” dedi.

BUNU DA OKU:  Veganlıkla ilgili merak edilen her şeyi vegan diyetisyen Kevser Başkara'ya sorduk
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Görkem Gömeç

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton'da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde Sürdürülebilirlik üzerine master yaptı. Teknoloji, kitlesel değişim ve akıllı politikalar ile çözümler bulabileceğimize inanıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, İyi haberler, Kurumsal Sürdürülebilirlik, Yenilenebilir Enerji
Evinizdeki bitkisel atık yağları geri dönüştürmek için 4 neden

Bitkisel atık yağın çevreye verdiği zararlar düşündüğünüzden çok daha büyük. Bu yüzden bitkisel atık yağları çöpe atmak ya da lavaboya...

Kapat