Yedikçe hatırlayın!

Unutkanlığın ne kadar zorlayıcı olduğunu ve günlük hayatta bir sürü engellere sebep olabileceğini anne olduktan sonra yaşamaya başladığım unutkanlıklarım sırasında anladım.

Ama anneliğe geçiş döneminin haricinde eğer ciddi unutkanlık sendromları yaşıyorsanız, bu sağlıksız olduğunuza işarettir. Unutkanlıktan kurtulmak için yapabileceğiniz birçok şey var. Mesela bel kalınlığından kurtulmak hafızanızı kuvvetlendiriyormuş. Bunu yapabilmek biraz uzun vadeli ama günlük beslenme düzeninize dahil edebileceğiniz gıdalar sayesinde hafızanız ve genel sağlığınız için yapabilecekleriniz çok basit!

Balık (Omega 3 asitleri): Balıklar genelde omega 3 asitleri yönünden zengin olup sadece kalbe destek vermekle kalmaz, aynı zamanda hafızanızı kuvvetlendirip, depresyonla da mücadele eder. Omega 3 asitleri beyninizin bileşiminde yer alır ve beyin hücre fonksiyonlarını geliştirmede etkindir. Ringa, somon, ton, uskumru, pisi, hamsi ve sardunyada yüksek miktarlarda omega 3 asitleri bulunur. Tek dikkat etmeniz gereken, balığın doğru şartlarla avlanmış olması.

Antosiyanin içerikli meyveler: Genelde yaban mersini, ahududu, elma ve siyah üzüm gibi meyvelerde bulunan antosiyanin, yaşlılıktan dolayı oluşan hafıza kaybını engellemekten sorumlu bir fitokimyasaldır. Yine bu meyvelerde bulunan kuersetin de beyin hücrelerini besler.

Yeşillikler: Karnıbahar, brokoli, lahana, çeşitli filizler, marul ve yeşil yapraklı birçok sebze unutkanlığı önleyecek vitamin ve minerallerle dolu olup vücudumuzu sağlıklı tutarlar.

Kuruyemiş: Özellikle fındık-fıstık diye adlandırdıklarımızdaki E vitamini, folik asit, omega 3 ve omega 6 asitleri ve B6 ile zihinsel enerjimiz yükselir. Ceviz yemeyi de ihmal etmeyin!

BUNU DA OKU:  Kocaeli'de felaket: 300 ton petrol körfeze sızdı, sorumluları hâlâ açıklanmadı
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Nil Kayarlar Sarrafoğlu

1969 yılında doğdum. Aklım başıma geldiğinde ailemden sonra ilk doğayı sevdim. Taşı toprağı, çiçeği ve hatta böceği... Okudum, çalıştım ve büyük şehirlerde yaşadım. Dünya üzerinde doğanın en uzak yerlerine de gittiğim ve kaldığım zamanlar oldu, işte o zamanlarda kendimi çok iyi hissettim,. Döndüm dolaştım şimdi yine şehirdeyim. Bu sefer 4 yaşında bir oğlum var, onu doğanın içinde büyütmeye çalışıyorum, hafta sonları kaçıyoruz şehirden küçük köyümüze. Mutluyuz böyle şimdilik. Anne olduktan sonra dünyayı kurtarmak için ille de büyük kahraman olmak gerekmediğini anladım, anne olmak yetiyormuş! Atık yönetimi, enerji tasarrufu ve sağlıklı beslenme gibi konulara önem veriyoruz evimizde. Payımıza düşeni ve mümkünse daha fazlasını yapmaya gönüllüyüz ailece de. Yeşilist kanalı ile sesimi duyurabildiğim için mutluyum.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Gıda, Hayat, Kişisel Bakım, Yeme İçme
Hava kötü ama içim rahat

Yılın 15. etsiz pazartesisinden merhaba. Güneşe doyduğumuz son bir haftanın üzerine dün akşam şimşekler çakmaya başlayınca moraller biraz bozuldu doğal...

Kapat