Yeni barbie’ler çocuklara doğayı koruyarak örnek olmayı hedefliyor

Çok uluslu oyuncak üreticisi Mattel, bilim, araştırma ve koruma gibi kadınların yeterince temsil edilmediği sektörlere odaklanmış bir Barbie bebek koleksiyonu üretmek için National Geographic ile birlikte çalışıyor.

TIKLAYIN: Çocuğunuza evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz 5 keyifli aktivite

Barbie Genel Müdürü “Barbie, kızlara kim olabileceklerini göstererek hikâye anlatımı yoluyla yeni roller denemelerini sağlıyor ve National Geographic ile olan ortaklığımız sayesinde, kızlar şimdi kendilerini bir astrofizikçi, kutupsal deniz biyoloğu ve daha fazlası olarak hayal edebiliyorlar’’ diyerek bu yeni projenin sebebini açıklıyor.

Öte yandan, Barbie ve National Geographic’in bir güç kombinasyonu olduğunu ve ortak yaratıcı çabalarının, çocukların dünyayı ve farklı kariyer alanlarını kendi evlerinde keşfetmelerini sağladığını söyleyerek projeden duyduğu heyecanı dile getiriyor.

Bir astrofizikçi ve kutupsal deniz biyoloğunun yanı sıra, bebekler yaban hayatı koruma uzmanı, vahşi yaşam foto muhabiri ve entomolog gibi meslekleri de temsil edecek. Bebekler, National Geographic araştırmacılarından oluşan bir danışma konseyi tarafından onaylanmış aksesuarlarla birlikte paketlenecek.

National Geographic dergisinin editörü ve National Geographic Partners’in yayın yönetmeni Susan Goldberg, “İnsanların dünyayı anlamalarına yardımcı olmak her zaman National Geographic’in temel amacı olmuştur” dedi. “Barbie ile ortaklığımız sayesinde, gelecek nesillere, araştırmacılara, biliminsanlarına ve fotoğrafçılara ilham vermek için oyunun gücünü kullanarak çocuklara yeni bir şekilde ulaşmaktan heyecan duyuyoruz.”

Barbie’nin itibarı, marka kadınların sığ temsilini ve gerçekçi olmayan vücut standartlarını genç kızlara teşvik ettiği için eleştiriliyordu.

Bu yeni koleksiyon ile birlikte Mattel’in tasarımlarından bazıları, farklı vücut boyutlarında veya engelli bebeklerden oluşuyor.

Kariyer odaklı en yeni Barbie koleksiyonuna öğrenmeyi teşvik eden promosyon materyalleri eşlik ediyor. İlgili programlama ve içerik de yıl boyunca Barbie’nin YouTube kanalında yayınlanacak. Yaklaşık altı milyon aboneye sahip olan hesapta çocukların ilgisini çekebilecek hikâye ve olaylar videolaştırılmış. Örneğin, bir videoda, sorulara cevap aramaktan, duygularınızdan ya da olmamanız gereken durumlarla alakalı özür dilemekten bahsediliyor. Sorgulamanın ve büyük düşünmenin korkulacak ya da saklanacak bir şey olmadığı, hatta tam aksi sorgulayarak büyüyeceğimize değiniliyor. Başka bir videoda, Barbie rol modellerinden biri, matematik ve uzay öncüsü Katherine Johnson hakkında konuşuyor.

BUNU DA OKU:  Sonuçlar iklim değişikliği sergisi

Yeni Barbie koleksiyonu 2019 sonbaharında satışa sunulacak.

Kaynak:

https://www.livekindly.co/of-course-barbie-wildlife-conservationist-now/

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Sinem Uğurdağ

Istanbul’da başlayan hayat yolculuğum farklı kıtalarda yaşadığım uzun soluklu deneyimlerle birlikte tüm heyecanıyla devam ediyor. Yoga, kamp, fotoğraf, müzik festivalleri ve yemek yapmak vazgeçemediğim ve nerede olursam olayım hayatıma renk katan ilgi alanlarım. Bunların yanı sıra, doğayla ilişkimi her geçen gün daha da güçlendiriyorum; farklı coğrafyaları gözlemledikçe dünyamızın tabiatına hayranlığım artıyor. Herkesin önce kendi bedenine sonra etrafındaki canlılara karşı sorumlu olduğuna ve bunun bilincinde olan her bireyin farkındalık yaratması gerektiğine inanıyorum.

Yorumlar kapatıldı.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Çocuk ve Bebek, Doğal Kaynaklar, Eğitim, Ekoloji, Hayat, Hayvanlar, İyi haberler, Oyuncak, Sanat ve Tasarım
İnternet devlerinin büyük sunucu çiftlikleri tarafından tüketilen güç ve kripto para biriminin madenciliği dev bir çevresel bir soruna dönüşüyor

Bir tahmine göre, bitcoin madenciliği şu anda İrlanda, Bahreyn ve Slovak Cumhuriyeti dahil olmak üzere 159 ülkeden daha fazla elektrik...

Kapat