Yumurtasız Kahvaltı

Yumurtasız kahvaltı dendiğinde akla genelde meyve, yulaf veya farklı tahıllardan yapılan tarifler geliyor. Ancak yumurtaya alternatif olarak yaptığım ve vegan dostların da rahatlıkla tüketebileceği sıcak bir kahvaltılık tarifim var. Evde kalan sebzeleri değerlendirebileceğiniz bu tarifte her zamanki sıfır atık prensiplerini de ekledim.

Fotoğraf: Monika Stawowy

Yarım soğanı ufak doğrayıp tavada zeytinyağıyla çevirdim. Tuz, karabiber, pul biber, kimyon ekledim. Orta boy bir patatesi haşladım, sonra ufak ufak doğrayıp tavaya aldım. Patatesleri ve soğanı birlikte kavurmaya devam ettim. İki ufak diş sarmısak da ekledim: sarmısağı soğanla aynı anda eklemedim çünkü sarımsak daha narin bir bitki olduğu için soğan pişinceye kadar yanabilir. Haşlanmış nohut da ekleyip çevirmeye devam ettim. Taze veya kuru kekik de ekleyerek servis ettim.

Nohut yerine başka baklagiller kullanabilirsiniz. Nohudu siz kendiniz de haşlayabilirsiniz, bu durumda haşlama suyunu atmayın. Daha önce de yazmıştım, aquafaba ismi verilen ve veganların yumurta akına alternatif olarak kullandığı bir sıvı elde edebilirsiniz. Patatesin haşlama suyunu hamur işi yaparken kullanabilirsiniz veya bitkilerinize dökebilirsiniz. Başka yemeklerden kalan kızartılmış veya haşlanmış sebzeleriniz varsa, kullanabilirsiniz. Salatadan arta kalan alabaş turpunu deneyebilirsiniz. Örneğin, dışarıdan aldığınız yemek paketlerinin içinde gelen patates kızartmalarını yemediyseniz burada kullanabilirsiniz. Maydanoz saplarını kullanabilirsiniz, yapraklarını da piştikten sonra ekleyebilirsiniz. Seviyorsanız, kereviz yaprakları son anda güzel bir ekleme olacaktır. Evdeki havuçları su içinde beslemeye devam ettiyseniz, yapraklarını burada kullanabilirsiniz. Zerdeçal veya zencefil ilave ederek Asyavari bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Benzer tariflerime ulaşmak için İnstagram hesabımı (Chez_Onur) takip edebilirsiniz. Sorularınız varsa, cevaplamaktan ve size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Yeni, lezzetli ve sürdürülebilir tariflerde buluşmak üzere.

BUNU DA OKU:  Sıfır atığı kolaylaştıran mağaza açıldı: Package Free
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Onur Sar

İstanbul’da doğdum, hala İstanbul’da yaşıyorum. Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde okuduktan sonra kurumsal hayata atıldım.
Yemek yapmak kendimi bildim bileli en çok sevdiğim şey. Ekşi mayalı ekmeğimi birkaç yıldır kendim yapıyorum, bilmeyenlere ekşi maya dünyasını anlatıyorum. Rafine şekere düşman değilim ama uzun vadede dostum olmadığını bildiğim için onu kullanmadan farklı tatlı tarifleri denemeyi seviyorum. Sürdürülebilirliğin en önemli alanının mutfak olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, mümkün olduğunca yerel ve mevsimine uygun ürünler kullanıyorum. Nitelikli yerel üreticileri desteklemeye çalışıyorum. Mevsimsel ürünleri kullanarak yemekler yapmayı ve dostlarımla soframda paylaşmayı seviyorum. Yediğimiz ve içtiğimiz her şeyin asırlara dayanan bir tarihi ve geniş bir kültürü olduğunu biliyorum, araştırıyorum, araştırmalarımı paylaşıyorum.
Dört yıldan beri @chez_onur instagram hesabımda mutfakla ilgili hislerimi, düşüncelerimi ve yaptıklarımı paylaşıyorum. Chez Onur, Fransızcada Onur’un Evi anlamına geliyor.

Yorumlar kapatıldı.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Genel, Gıda, Tarifler
Artan gıdalardan hayatımızı değiştirecek 3 inovasyon

Küresel meyve ve sebze üretiminin her yıl yarısının çöpe gittiğini ve ülkemizde yapılan gıda israfıyla 10 milyon nüfuslu bir ülkenin

Kapat