2016 yılının en çok okunan 10 Yeşilist içeriği

Bir senenin daha sonuna gelmişken, herkes gibi biz de geriye dönüp bakma ihtiyacı duyduk. 2016 yılında sizin için hazırladığımız 500’e yakın içeriğin bazıları diğerlerinden daha fazla ilgi gördü. Biz de sizin için Yeşilist’in 2016’da en çok okunan 10 yazısını bir içerikte toplayalım dedik.

İşte Yeşilist’in 2016’da en çok okunan 10 yazısı:

10. Haberler topraktan yeşeriyor: Japonya’nın bitkilere dönüşen gazetesi

giornale-ecologico

2016 yılının en çok okunan içeriklerinden 10.’su Japonya’nın bitkilere dönüşen gazetesi oldu. Japonya’nın en çok okunan gazetelerinden biri olan Mainichi Shimbunsha’nın %100 sürdürülebilir bir gazete tasarımı, gazeteyi okuduktan sonra toprağa gömdüğünüzde, kendi ana maddesi olan bitkiler yetişmesini sağlıyor.

Gazetenin geri dönüştürülmüş hammaddesi içinde bulunan tohumlar, yeşerip çeşitli bitkilere dönüşmekte. Gazetinin mürekkepi ise sebze kaynaklı ve bu bitkileri için bir gübre görevi görüyor.

Bu içeriğimizi buraya tıklayarak yeniden okuyabilirsiniz.

9. Metabolizmanıza zarar verebilecek 3 günlük aktivite

speed-up-metabolism

2016 yılının 9. en çok okunan içeriği ise sağlık üzerine oldu. New York Times’ın en çok satanlar listesine girmiş Tüm Günlük Enerji Diyeti kitabı yazarı ve beslenme ve diyet uzmanı Yuri Elkaim’in önerilerini listelediğimiz içeriğimiz yanlış bilgiler yüzünden metabolizmanıza zarar verecek ve kilo vermenizi zorlaştıracak günlük 3 aktiviteye dikkat çekiyor.

Sabah kahvaltısında karbonhidrat yemek, gün içerisinde 5 ya da 6 öğün yemek ve  kardiyoya aşırı yüklenmek metabolizmanıza nasıl zarar verebileceğini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

8. Beyin sağlığınızı korumak için her gün yapabileceğiniz 3 şey

beyyy

En çok okunan 8. içeriğimiz ise beyin sağlığını konu alan bir diğer sağlık konulu içeriğimiz. Yapılan son araştırmaların yaşlanmaya bağlı beyin gerilemesi olarak bildiğimiz bu rahatsızlıkların yıllar boyunca biriken kronik enflamasyona bağlı olabileceğini ortaya koyduğunu belirten içeriğimiz; enflamasyonu azaltmak, öğrenmede zorluk ve hafıza kaybını en aza indirmek için yapabilecekleriniz 3 şeyi listeliyor.

BUNU DA OKU:  Sokak seni çağırıyor

Egzersiz, meditasyon ve beslenme ile beyin sağlığınızı korumanın detaylarını siz de buraya tıklayarak keşfedebilirsiniz.

7. Hangi matara: Alüminyum, çelik, cam, plastik

32544167644111111

Yeşilist içeriklerinden en çok okunan 7. içeriğimiz ile herkesin aklında olan bir soruya cevap oluyor. Plastik şişe tüketimini azaltmak için matara tüketimini önersek de mataraların bir çok çeşidinden hangisinin seçilebileceği problem yaratabiliyordu.

Matara çeşitlerinin artılarını ve eksilerini yazmaya ve en uygun mataranın hangisi olduğunu araştıran bu içeriğimiz ile siz de hem plastikten uzak hem de çevreye duyarlı bir matarayı kolayca seçebilirsiniz.

İçeriğimizi detaylıca incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

6. Gıda israfını engellemeye çalışan 9 girişim

food-waste

Sürdürülebilir yaşamın en önemli değerlerinden biri olan gıda israfının önüne geçmeye çalışan 9 girşimi inceleyen yazımız Yeşilist’te 2016’nın en çok okunan 6. içeriği oldu.

Danimarka’dan Hollanda’ya, Hindistan’da Türkiye’ye dağılan organizasyonları inceleyen içeriğimizden ilham almak için siz de buraya tıklayabilirsiniz.

5. Türkiye’nin ilk ekolojik çocuk yuvası Kadıköy’de

maxresdefault-1

2016’nın en çok okunan 5. içeriği Kadıköy Belediyesi’nin hizmete sunduğu Türkiye’nin ilk ekolojik çocuk yuvası oldu. Çevre sağlığı konusunda örnek çalışmalar yürüten Kadıköy Belediyesi, Bahriye Üçok Çocuk Yuvası ile enerji tasarruflu, emniyetli, sağlıklı, ekonomik öğrenim ve öğretim mekânları ile doğa dostu eğitim vermeyi amaçlıyor.

Isınmasını güneş panelleri ile sağlayan, doğal ürünler kullanmayı tercih eden ve yağmur sularını toplayan bu ekolojik çocuk yuvası hakkında daha fazla bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

4. 3 gömlek, 4 pantolon, 1 şilte: Japon minimalizmi ile tanışın

1324254

Giderek popülerleşen minimalizm akımının Japon ayağını inceleyen içeriğimiz en çok okunan içeriklerde 4. sırada kendine yer buldu. Zen Buddhismin kültüründe de var olan minimalizm felsefesi,  dağılmayı değil, sahip olmayı yeniden tanımladığından herkese kendine göre tanımı ve kazanmaya çalıştığı şey farklı oluyor.

BUNU DA OKU:  Buz ve Gökyüzü: Bir iklim adaleti öncüsünün hikayesi

Fumio Sasaki ve Naoki Numahata minimalizmi yaşadığı evlerini keşfetmek için buraya tıklayabilirsiniz.

3. Kadıköy Belediyesi’nin takdire şayan 6 uygulaması

98765432111111

Yeşilist olarak Kadıköy Belediyesi’nin birbirinden güzel uygulamalarına sevgimizi gizlemiyoruz, anlaşılan okuyucularımız da bizimle aynı şekilde düşünüyor. Kadıköy Belediyesi’nin takdire şayan 6 uygulamasını incelediğimiz içeriğimiz 2016’nın en çok okunan 3. içeriği oldu.

Hayvan satışını yasaklamasını, naylon poşet kullanımına sınır getirmesini, yeşil alanları korumasını, eski binaları restore edip sosyal merkez haline getirmesini takdirle izlediğimiz Kadıköy Belediyesi’nin kalbimizi çalan 6 yeşil uygulamasını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

2. Evsizler için kıyafet mağazası kuruluyor

slider_1280

2016’nın en çok okunan 2. içeriği ise bir sosyal yardımlaşma projesi oldu. 2014 yılından beri her akşam evsizlere sıcak çorba dağıtan Çorbada Tuzun Olsun ekibi müthiş bir projesi okuyucularımız tarafından oldukça ilgi gördü.

Tarlabaşı’nda evsizler için kıyafet mağazası kuran Çorbada Tuzun Olsun, evsizlerin kendi ihtiyaçları olan kıyafetleri ücretsiz olarak deneyip edinebilecekleri mağaza gönüllülerin kullanmadıkları kullanılabilecek durumda olan kıyafetleri ile oluşturuldu. Bu proje hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

1.  Kırsala dönmek isteyen gençlere 30 bin TL’lik hibe

2342536457666

Yeşilist’in 2016’da en çok okunan yazısı kırsala geri dönüş ile alakadar oldu.

2016 Mart ayında Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Karar” Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi ile genç çiftçilerin yaşadıkları yerlerde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ve tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelere 30 bin TL’ye kadar hibe ödenmesi kararı alınmıştı.

Bu içeriğimiz hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, Gıda, Hayat, Kendin yap, Kent, Kurumsal Sürdürülebilirlik, Mercek
Kars’taki Selim istasyonunun hikâyesi

Fotoğraftan etkilenip bozkırın ortasında, çöldeki bir vaha gibi yeşermiş bu alanın akıbetini öğrenmek için Kars'taki istasyon yetkilileri ile iletişime geçtiğimizde...

Kapat