Ofise yemek götürmenin 5 faydası

Ofise evde hazırladığınız yemekleri götürerek hem sağlıklı, hem çevre dostu hem de bütçe dostu bir alışkanlık edinebilirsiniz.

#1 Daha sağlıklı

Menüdeki “sağlıklı seçeneği” sipariş etseniz bile, yediğiniz yemeğin içinde ne olduğunu asla bilemezsiniz. Kendi öğle yemeğinizi hazırladığınızda, yemeğinize tam olarak ne girdiğini, tam olarak kaç kalori yediğinizi ve en önemlisi hangi besinleri aldığınızı bilirsiniz. Bunun yanında yemeğinizi plastik yerine cam ya da metal kaplarda götürerek tükettiğiniz gıdanın plastikle temas etmesini de engellemiş olursunuz.

#2 Çevre dostu

Gıda sektörü ve bu sektörün çevre üzerindeki etkisi malum. Öğle yemeğinde hazır yemek satın almak veya sipariş vermek, sandviç ambalajları, plastik çatal bıçaklar, teslimat poşetleri, menüler ve broşürlerden oluşan büyük miktarda tek kullanımlık plastik atık çıkmasına neden oluyor ve bu atıkların neredeyse tümü çöp sahalarında son buluyor. Özellikle yeniden kullanılabilir kaplar veya balmumu gıda ambalajı kullanıldığında, yemeği paketlemek çevre için çok daha sürdürülebilirdir.

#3 Bütçe dostu

Sürekli dışarıdan yemek sipariş etmek kesinlikle cüzdanınızı zorlayacaktır. Bir öğünlük menü ve paket servis ücreti, birkaç günlük paketli öğle yemeği için gereken malzemele ücretine denk gelebilir. Bir haftalık öğle yemeğinizi planlar ve gıda alışverişinizi bu listeye bağlı kalarak yaparsanız evde hazırlayıp ofise götürdüğünüz öğünlerin dışarıdan siparişe göre ne kadar hesaplı olduğunu hemen fark edeceksiniz.

#4 Yaratıcı

Yemek tarifi hesaplarında çok kullanılan malzemelerle hazırlanan onlarca yaratıcı ve sağlıklı tarif bulabilirsiniz. Bolca tarif deneyip memnun kaldığınız tarifleri sevdikleriniz için de pişirebilirsiniz.

#5 Atıksız

Türkiye dünya genelinde en fazla gıdanın israf edildiği ülkeler arasında yer alıyor ve her yıl kişi başına 93 kilogram yiyecek çöpe atılıyor. Akşam yemeğinden arta kalanları bayatlayıp atılana kadar buzdolabında bekletmek yerine işe götürerek gıda israfını azaltabilirsiniz!

BUNU DA OKU:  İki adımda ununuz doğal mı test edin
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Banner Right Side, Gıda, Gıda Gündemi, Hayat, Ofis
2022’de AB elektriğinin beşte birini rüzgar ve güneşten elde etti.

2022'de AB elektriğinin beşte birinin kaynağı rüzgar ve güneş olup, enerji kaynağı olarak gazı geçti. Düşünce kuruluşu Ember tarafından bugün

Kapat