Çevre dostu yaz partisi hazırlamak için 9 tüyo

Zor geçen, bunaltıcı kış aylarının ardından, havaların ısınmasıyla birlikte hepimiz dışarıda daha çok zaman geçirmeye gayret ediyoruz. Bu yaz aile ve arkadaş buluşmaları mekânlardan çok evlerde, park ve bahçelerde yapılacak gibi görünüyor. Çevre dostu bir yaz partisi düzenlemek isteyenlere 9 tüyomuz var.

#1 Kâğıt tabak ve bardak kullanmayın

Tek kullanımlık plastik ya da kâğıt tabak, bardak, çatal ve bıçaklar yerine evinizde bulunan cam, seramik ya da metal ürünleri tercih edin. Kâğıt tabak ve bardakların iç yüzeyi sıvıyı sızdırmaması için ince bir plastik tabaka ile kaplıdır. Dünyada bu ürünleri geri dönüştürebilecek tesis sayısı oldukça sınırlıdır. Bu nedenle bu ürünleri geri dönüşüm kutularına atsanız bile geri dönüştürülmezler.

#2 Bulaşık ve su israfını azaltın

Partinizde kullanacağınız bardak ve tabaklara, kime ait olduğunu belirten minik etiket ya da işaretler iliştirerek misafirlerinizin gece boyunca aynı tabak ve bardağı kullanmasını sağlayabilirsiniz. Böylece hem bulaşık derdiniz hem de harcadığınız su önemli miktarda azalacaktır.

#3 Güneş enerjisinden yararlanın

Balkon ve bahçesi olanlar aydınlatma için güneş enerjisi ile çalışan lamba ve fenerler kullanabilirler. Bu ürünler hem partinize hoş bir hava katar hem de uzun dönemde bu alanları elektrik harcamadan aydınlatmanızı sağlar.

#4 Sade bir menü tercih edin

Yakınınızdaki bir tüketici pazarından ya da yerel pazardan alışveriş yapın ve sade bir menü hazırlayın. Zeytin, taze sebze ve meyveler, ev yapımı kraker ve ekmekler, zeytinyağı ve tercihinize göre peynir, yaz akşamları için hem hafif hem de sağlıklı ve leziz tercihler olacaktır.

#5 Meyve pürelerinden kokteyl hazırlayın

Pazarlarda daha ucuza satınlan şekli bozuk, zedelenmiş, hafif pörsümüş meyveler; meyve püresi ve kokteyl hazırlamak için idealdir. Çöpe atılacak meyvelere şans verin!

BUNU DA OKU:  Çevre dostu etkinlik rehberi: 22-28 Ekim haftası gerçekleşecek 11 etkinlik

#6 Dekorasyonu evdeki malzemelerle yapın

Balkon ya da bahçenizi süslemek için yeni ve kutlamadan sonra çöpe atılacak ürünler yerine evinizdeki malzemeleri kullanın. Mumlar, saksı çiçekleri, biblo ve şamdanlar ya da eski kutlamalardan sakladığınız süsler işinizi görecektir.

#7 Peçete, kâğıt havlu, pipet ve karıştırma çubuğu gibi tek kullanımlık malzemelerden uzak durun

Banyoya misafirlerinizin kullanabileceği havlular koyun. Dökülecek içkiler için kurulama bezleri ve misafirlerinizin kullanması için kumaş peçeteler bulundurun.

#8 Doğal sinek kovucu hazırlayın

Akşam saatlerindeki sinek istilasına karşı ev yapımı, sinekleri uzak tutan karışımınızı hazırlayın ve misafirleriniz için hazır bulundurun. Ev yapımı doğal sinek kovucu tarifimize buradan ulaşabilirsiniz.

#9 Konuklarınızı haberdar edin

Buluşmaya gelecek insanlara çevre dostu bir toplanma planladığınızı ve ne tür hazırlıklar yaptığınızı anlatın. Onların da bu plana uymasını rica edin.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Banner Right Side, Dekorasyon, Ev ve Bahçe, Gıda, Hayat, Kendin yap, Yeme İçme
Yeşil Posta: Ülkemizden ve dünyadan haberler

Yemek yediğimizde onun enerjisini bedenimize katabilmek için sindirime ihtiyaç duyarız. İşte bilgiyi edinmek ve sonrasında gündelik pratiklerimizde yer almasını sağlamak...

Kapat