Çevreye duyarlı Antebies’in sosyal sorumluluk projesi ile gelin bir gülüş paylaşalım

Tekstil sektörü hammaddesini tarım ürünlerinde de sağladığından sürdürülebilirlik ve kaynak kullanımı açısından ayak izi küçümsenemeyecek derecede büyük bir sektör. Tüketicilerin ihtiyaçları ve talepleri değiştikçe, bu sektörde bulunan markalar da kendilerini değiştirmekte.

Özellikle, Global Organik Tekstil Standardı (GOTS) sertifikalı ürünler sadece toprağı kimyasallardan korumuyor aynı zamanda, fabrikalardaki işlemlerin ve kullanılan boyaların da insan sağlığına zarar vermemesine odaklanıyor. Bu sertifikaya sahip üreticilerden Antebies ise çocuk ürünleri ile dikkat çekiyor.

201605251912

Antebies’i kuran Valeri ve Vera Antebi’nin özellikle oyuncak bebekleri dikkat çekiyor. Bir sosyal girişim ürünü olan bu bebekler, hem fabrikadan artan ürünlerin yeniden kullanılmasını sağlıyor, hem de çevrede bulunan kadın zanaatkarlara bir iş imkânı sağlıyor.

Biz de bu güzel proje hakkında daha fazla bilgi almak için Antebies ile bir röportaj yaparak kurucularından hem kuruluş hikayelerini hem de projelerini dinledik.

Yeşilist: Biraz kendinizden bahseder misiniz? Antebies’i tanıyalım.

Antebies: Biz tekstilci bir ailede büyüyen iki kuzeniz (Valeri, Vera Antebi). Parsons, New York’da birimiz moda tasarım, diğerimiz grafik tasarım eğitimi aldık. Yurtdışında bir süre çalışıp deneyim kazandıktan sonra Türkiye’ye dönmemizle beraber tasarıma olan tutkumuzu organiğe olan inancımızla birleştirerek beraber bir marka yaratma hayalimizi hayata geçirmeye karar verdik.

Bu süreçte şans eseri, evlerinden el işleri yaparak geçim sağlamaya çalışan bir grup kadın ile tanıştık. Onların yetenekleri ve çalışma istekleri bize markamızı yaratmak için ilham kaynağı oldu.

Kendi aile şirketimiz bünyesinde ürettiğimiz organik kumaşları kullanarak zanaatkarlarımızla beraber tasarım sürecine başladık. İlk başta ürünlerimiz sadece bez bebeklerimiz ile sınırlıydı, fakat yakin zamanda koleksiyonumuzu büyüterek 3-10 yaş arasındaki kız çocukları için iç çamaşırı ve pijama modellerimizi de ekledik.

20160525191222

Yeşilist: Antebies’in ürettiği bez bebeklerin yapımında kullanılan malzemelerden bahseder misiniz? Antebies bebeklerinin ve ürünlerinin diğer markalardan farkı nedir?

BUNU DA OKU:  Dikey tarım gökdeleni Mashambas fakirlik ve açlığa savaş açıyor

Antebies: Antebies bebekleri herhangi bir bez bebekten farklıdır çünkü çocuk sağlığına uygun organik malzemelerden, Tekstil Exchange standartlarına uygun olarak yapılır. Küresel geçerliliği olan Tekstil Exchange sertifikası, bitmiş ürünlerin yapımında kullanılan organik malzemelerin doğru miktarda olduğunu ve istikrarını denetleyerek tüketici güvenliğini analiz eder.

Her Antebies bebeği ile imkânı olmayan kadınlara gelir sağlamayı hedefliyoruz, bu amacımız ve hikâyemiz bebeklerimizin içinden çıkan kitapçıklarda anlatılıyor. Bebeklerimiz haricinde, konfeksiyon ürünlerimiz ise tamamen organik malzemeler ile GOTS standartlarına uygun olarak üretilir.

Üzerlerinde ise el emeğine verdigimiz önemin bir sembolu olan zanaatkarlarımız tarafından yapilmis tığ işi kalpler vardir. Ürünlerimizi aynı zamanda geri dönüşümlü karton ambalajının içinde satıyoruz. Antebies ürünlerinin hepsini sevgi ve emeğin ürünü olarak görüyoruz.

Yeşilist: Antebies aynı zamanda kadınlara iş imkânları sağlayan bir sosyal girişim. Biraz bundan bahseder misiniz?

Antebies: Projemize, bahsettiğimiz gibi çalışmaya ihtiyacı olan bir grup kadın ile beraber başladık. Organik malzemeler ve el emeği ile yapılan Antebies bebeklerinin temel amacı iş imkânı sağlayarak kadınların geleceğe umutla bakmalarını sağlamak. Biz marka olarak büyüdükçe, daha fazla zanaatkarla çalışma imkânı da buluyoruz.

Bu nedenle de belli dönemlerde ücretsiz kurslar düzenliyoruz, katılımcılara bebeklerimizin nasıl yapıldığını öğretiyoruz. Bu sayede hem daha fazla Antebies bebeğini müşterilerimize sunabiliyoruz, hem de daha fazla kadına gelir imkânı sağlıyoruz. Konfeksiyon ürünlerimizin üzerinde de zanaatkarlarımızın yaptığı el işi nakışlarını logomuz olarak kullanıyoruz. Böylece Antebies markası adı altında satılan her ürün bir şekilde bu sosyal girişimin bir parçası haline geliyor.

201605252255

Yeşilist: Antebies’in geleceğinde neler var? Bundan sonraki adımlarınız neler olacak?

Antebies: Yaz sezonu ürünlerimizi bitirdik ve şimdi kış sezonu için yoğun bir çalışma içerisindeyiz, yurdışında fuarlara katılarak koleksiyonumuzu sunmayı ve Antebies’i farklı ülkelerde görmeyi hedefliyoruz.

BUNU DA OKU:  Sakız bombası

Antebiesin bu güzel projesi hakkında daha fazla bilgi almak için http://www.antebies.com/‘u ziyaret edebilir, Antebies’i Facebook ve Instagram’dan takip edebilirsin.

Yarışma İlanı:

Bugüne özel biz de Antebies’in sosyal sorumluluk projesi sahibi oyuncak bebeklerinden iki tanesini okuyucularımıza hediye ediyoruz.

201605252251

Hem çevreye duyarlı hem de sorumluluk sahibi bu bebekleri kazanmak için Yeşilist’in Instagram hesabını takip edip, Antebies bebeklerinin yarışma fotoğrafının altına bir arkadaşınızı etiketleyerek yorum yapmanız yeterli.

Yarışmamız yarın (27 Mayıs 2016) 12.00’de sonlanacak, yarışma kazananları Instagram hesabımız üzerinden duyurulacaktır.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Çocuk ve Bebek, Ekoloji, Giyim, Kurumsal Sürdürülebilirlik, Oyuncak
Şehrin göbeğinde kolektif tarım: Fenerbahçe Topluluk Bahçesi

Saint Joseph Lisesi öğrencileri ve Kadıköy Belediyesi sayesinde artık bizim de şehrin içinde bir tarım alanımız var: Fenerbahçe Parkı Topluluk...

Kapat