Haritadan silinenler 71-80

Haritadan silinenler (61-70)

Haritadan silinenler (81-90)

71-Kasaba regülatörü ve HES projesi

Antalya Kemer köylüleri Hidroelektrik Santral (HES) şirketinin yapmak istediği “ÇED” toplantısını engelledi; Artvin Maçahel’de Kiler Holding’in yapmak istediği Düzenli HES projesi ve Kastamonu Cide’de Eser Holding’in sürdürdüğü Berke HES inşaatı hakkında mahkemeler yürütmeyi durdurma kararı verdi.

h71

Borçka’ya bağlı Maçahel Vadisi’nin Zedvake köyünde yapımı planlanan “Düzenli HES” ile ilgili, Rize İdare Mahkemesi Artvin İl Özel İdaresi’nin Kiler Holding’in üstlendiği projenin imar planının iptaline karar verdi.

Kararda vadinin Türkiye’nin biyoçeşitliliği açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı; çevre faunası ve habitatı dikkate alındığında imar planının “kamu yararına uygun olmadığı” belirtildi. Aynı mahkeme daha önce de, proje için verilen “tarım dışı amaçlı kullanım izni” hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermişti. UNESCO tarafından 2005 yılında “Dünya Biyosfer Rezerv Alanı” olarak ilan edilen Maçahel Vadisi, Anadolu’da bu özelliği sahip tek bölge olma konumunu koruyor.

Holding’e bağlı Eser Taahhüt ve Sanayi Aş’nin Kastamonu Cide’de yapımını sürdürdüğü Berke HES projesi hakkında da, imar planına sahip olmadan inşaat yapıldığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Antalya Kaş’a bağlı Kemer köyünde yapılmak istenen “Kasaba Regülatörü ve HES”e karşı ise köylülerin tepki göstermesi üzerine, projenin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı engellendi.

Alma Yenilenebilir Enerji şirketinin planladığı HES’e karşı 4 Şubat günü köye gelen şirket yetkilileri, protestolar üzerine toplantıyı yapamadan köyden ayrıldı.

Likya Haber’e göre, eylem sırasında köy muhtarı Mustafa Sarısaltık “Buraya HES kurulursa, tarımsal üretimimiz biter. Dere, Yaban Hayatı Koruma Sahası’nda ve birçok nesli tükenmekte olan canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Muhtar olarak, köylülerin istemediği hiçbir projeye imza atmam” dedi.

Köylülerden Hatice Sarısaltık da “Su olmazsa, biz de yok oluruz. Suyumuzu vermeyeceğiz; bizi öldürsünler, ondan sonra alsınlar suyumuzu” diye konuştu.

http://bianet.org/bianet/goc/127782-kas-ta-hes-toplantisi-yaptirilmadi-macahel-de-durdurma

 

72-Karabiga termik santrali ve kül depolama sahası

anakkale’nin Karabiga beldesi, ‘burunlarının dibine’ termik santral külü depolama sahası yapılacağını duyunca ayaklandı. Belediye Başkanı, “Santral çevreci olacak” diyor. Halk ise “Başkan belki 2014’te gidecek, biz hep buradayız” diyerek tepki gösterdi.

h72

Çanakkale ’nin Karabiga beldesi Kaleler mevkiinde Alarko’ya ait Cengiz Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından tesis edilmesi planlanan ‘Alcen Enerji Santralı, İskelesi ve Kül Depolama Sahası’ projesi gergin günler yaşanmasına sebep oluyor. Mart ayı olağan belediye meclis toplantısında 1/5000’lik nâzım imar planlarının 1/1000’lik uygulanabilir alanı içerisinde Alarko termik santralının imar planını kabul etmesiyle hafriyata başlandı. Fakat kısa sürede yayılan bilgi halkı tedirgin etti. Kül depolama alanlarının köyün yakınına yapılacağı duyulunca halk örgütlenerek çevre platformu kurdu. Alanın Priapos Antik Kenti’ne yakınlığı da endişe yarattı. Belediye Başkanı Muzaffer Karataş ise ‘‘Çevreye duyarlı örnek termik santral olacak’’ diyerek projeyi savundu.

Beledİye Başkanı Karataş: ÇED raporu alınmış bir termik santral projesi. Kül depolama sahasında Sağlık Bakanlığı uzmanları 20 metre koruma bandı yaptı. Ancak o bölgede arazilerini santralı yapan şirkete satmaya çalışan bir grup var. Bunlar ortalığı yaygaraya veriyor. Santral Avrupa’nın üçüncü, Türkiye ’nin birinci çevreci termik santrali. Örnek santral olacak. Sit alanına müdahale edilmedi. Tarihi eserlerin bulunduğu alan çitle çevrildi.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/baskan_gidecek_termik_santral_atigi_bizle_kalacak-1129989

 

73-Aksu Vadisi HES projesi

Çoruh Havzası’nda bulunan ve 2004’te `Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’ olarak koruma altına alınan Aksu Vadisi çarpıcı bir güzelliğe sahip. Sonbaharın etkisiyle yeşil ve sarının tüm tonlarıyla tabloya dönmüş durumda. Ancak Aksu’daki bu huzur tablosu son aylarda bozuldu.

h73

Halk ne olduğunu bile anlayamadan dev iş makineleri vadiyi kazıp, tüneller açtı. Patlamalar vadideki eski ahşap evleri yerlerinden oynattı. Halen dere yatakları hafriyatla dolduruluyor. Bunlar Çoruh Havzası’na yapılacak toplam 37 hidroelektrik santralinin (HES) inşaat görüntüleri. Koruma altına alınan Aksu Vadisi’ne de, Yedigöller ve Aksu Regülatörü adıyla, 41 megavat gücünde iki HES için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Elbette `Aksu yok olmasın’ diyen bölge halkının mücadelesi de… Santrallerin gücü 50 megavattan düşük olduğu için ön incelemelerde, bölgeye Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu alınması da gerekli görülmedi.

Erdoğan Aksu, köyün en eskilerinden. Vadinin adı da Aksu soyundan geliyor. Erdoğan Aksu, vadide huzurun HES’lerle kaçtığını söylüyor. Aksuluların tarımla geçindiğini anlatan Aksu, tarım ve hayvancılıkla birlikteı vadide yaşamın da biteceği görüşünde:

BUNU DA OKU:  Greta Thunberg hakkında bilmeniz gereken 10 şey

“İspir’in fasulyesi meşhur. Bizler geçimimizi bağ bahçe işleri ve fasulyeden sağlıyoruz. Aksu’daki derenin 49 yıllığına kiralandığını duyduk. İnanmadık. Erzurum’a atlayıp gittik. Başbakan’ın `Artık su boşa akmayacak’ dediğini öğrendik. Zaten bizim suyumuz da boşa akmıyordu. Aksu Vadisi’ne, yaban hayatına ve bizlere hayat veriyordu. Suyumuz akmazsa yaban hayatı geliştirme alanı olan Aksu’da ne yaban hayatı kalır, ne de normal hayat. Zaten insanları göç etmesin diye zor bela köyde tutuyoruz. Dere de olmazsa kim kalır? Devlet HES’lere değil, turizme destek olsun.”

http://emlakkulisi.com/aksu-vadisinin-ortasinda-iki-santral-insaati-basladi/25256

 

74-Gelinkaya HES projesi

Erzurum’da çoğunluğu AK Partili İl Genel Meclisi, Gelinkaya Köyü’ne yapılmak istenen HES’e oybirliğiyle hayır dedi. Peki neden?

h74

Hidroelektrik santrallara (HES) muhalefet tırmanırken hükümetin HES karşıtlarına yönelik eleştirileri de sertleşti. Son 1.5 ayda yaptıkları açıklamalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan HES’lere itiraz edenleri Türkiye’nin kalkınmasını önlemeye kalkmakla suçladı. Enerji Bakanı Taner Yıldız HES’lere karşı çıkanların ‘enerji lobileri’nin uzantısı olduğunu öne sürdü. Çevre Bakanı Veysel Eroğlu ise HES karşıtlarının vatanını sevmediğini ima etti.

Hükümet cephesinde durum böyleyken Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Gelinkaya Köyü’nde yapılmak istenen HES’e çoğunluğunu AK Partililerin oluşturduğu il genel meclisinden ‘red’ yanıtı geldi. İl Meclisi PAK Enerji Üretimi ve Sanayi Tic. A.Ş.’nin HES’i yapmak için ihtiyaç duyduğu imar değişikliğinı oybirliğiyle hayır dedi. Meclis Başkanı AK Partili İhsan Özdemir kararlı: “HES’le ilgili tereddütlerimiz giderilmedi. Tatmin olmadık. Biz yazları sulama sezonunda suya dokunulmamasını istiyoruz. Eğer firma bize taahhüt verirse o zaman belki düşünebiliriz. Ancak şu an bu konuya onayımız yoktur.”

http://www.radikal.com.tr/turkiye/erzurumda_ak_parti_hese_hayir_diyor-1027473

 

75-Küçük Aksu Barajı ve HES, malzeme ocakları, kırma yıkama eleme tesisi ve beton santralleri

Aksu ilçesindeki Expo 2016 alanında yapılan törene katılan Bakan Eroğlu, ilk stajını Antalya’da yaptığı için buraya bir vefa borcu olduğunu söyledi. Antalya’ya tam 18 tesisin açılışı ve proje için gelmeği planladıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya için kesenin ağzını açtığını bildirdi. Bakan Eroğlu, Antalya’da 90 bin dekarın üzerindeki tarım arazisinin suya kavuşacağını, 239 dekar tarım alanının ise taşkından korunacağını bildirdi. Bakan Eroğlu şöyle konuştu:

h75

“Buraya gelmemizin birinci sebebi 3 tane açılış ve 15 tane büyük temel atma merasimi. Antalya Antalya olalı bir seferde 334 milyon liralık yatırımı gördü mü? Aksu çayının ıslahı fevkalade önemli. Antalya’ya çok büyük değer katacak. Antalya’nın bütün dünyaya tanıtılması için bu gerekli. Bütün sulama dere ıslahlarını bunların temelini atacağız. Son 5 ayda tam 49 tane dev müjdeyi Antalya’ya vermişiz. Bunun da miktarı 1 milyar 117 milyon TL. Biz sözümüzün eriyiz. Şimdiye kadar verdiğimiz bütün işleri yerine getirmişiz.”

Antalya için birçok müjdesi olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, “Antalya’ya gelirken eli boş gelmek caiz değildir. Bizim kültürümüzde var. Benim size kaymaklı şeker getirecek halim yoktu. Ben size yatırımlarla dolu heybeyle geldim” dedi.

Projeleri anlatırken Gezi Parkı eylemleri sırasında durma eylemi yapanlara da seslenen Bakan Eroğlu, “Yakında Karacaören İsale Hattı’nın da temelinin atılacak. Antalya, çok büyüyor. Su ihtiyacı var. Karacaören Barajı’ndan Antalya’ya da suyu biz getireceğiz. Antalya için ne yapılırsa biz yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Onlar durmaya devam etsin, biz koşmaya devam edeceğiz” dedi.

http://www.iha.com.tr/gundem/bakan-eroglubasbakan-antalya-icin-kesenin-agzini-acti/282865

 

76-Kayacık HES projesi

Trabzon Araklı’nın Kayacık köyü de bir çok bölge gibi HES tehditi ile karşı karşıya. Kayacık Köyü’ne Yüceyurt Enerji Üretim adlı şirket tarafından HES kurulmak isteniyor. Ancak köylüler istemiyor. Köylerine HES kurulmasının istemeyen Kayacık Köylüleri, Kayacık Köyü Dayanışma Platformu adıyla birleşti. Halk, 19 Kasım günü basın açıklaması yapacak.

h76

Kayacık Köyü Dayanışma Platformu’ndan yapılan açıklamada bir yıldır çalışmaların süren HES projesinin geçmişine ilişkin bilgiler verildi. Şöyle denildi: “Bundan yaklaşık üç sene önce yaylamızın deresine bir ölçüm cihazı konuldu. Biz bu cihazın bu denli bir katliamın başlangıcı olduğunu anlayamadık. Sadece bu deremizden ufak borularla içme suyu temin edileceğini sandık. Daha sonra bundan yaklaşık bir yıl önce köyümüze iş makineleri geldi ve yol yapımına başlandı. Köylü, bu makineler nedir nereden geldi dendiğinde ise, Bu devlet tarafından verilmiş bir hizmettir ve köyümüzün ve yaylamızın yolları genişletilecek ve onarılacaktır diye koca bir yalan söylendi.”

BUNU DA OKU:  Meksika'nın plastik evleri: Eco Domum

Şirketin çalışmaları hızla devam ettiğini ve köy halkının artık bunun bir devlet hizmeti değil olmadığını anladığı kaydedilen açıklamada, “Ve işte tam da bu noktada AKP’li Araklı İlçe Başkanı Msatfa Tekinbaş sahneye çıkıverdi” denildi.

Sonrası şöyle: “Kayacık köyü vatandaşı olan AKP’li Tekinbaş, adeta köyün muhtarlığını yapmaya başladı. Köy muhtarı İdris Akyıldız ve azaları kendi himayesine aldı. Mustafa Tekinbaş, Yüceyurt Enerji şirketinin ayak işlerini yapmakla, köylüyü susturmakla ve köyde çıkacak her hangi bir ayaklanmayı önlemekle görevlendirildi. Köy muhtarı İdris Akyıldız’ın misyonu ise; AKP ilçe başkanı olan Mustafa Tekinbaş’ın uşaklığını yapmak oldu ve bu kapsamda bir muhtarın düşmeyeceği en alçak durumlara düştü. Sözde köy muhtarı ve aza, bir komisyon oluşturdu ve yaylada merası, otlağı, çayırı zarar gören vatandaşların zararı neye göre ölçüldüğü belli olmayan bir şekilde tespit edildi ve tamamen illegal bir şekilde para dağıtıldı.”

http://www.etha.com.tr/Haber/2010/11/14/yasam/kayacik-koyu-kayalik-olmayacak/

 

77-Fol Deresi HES projesi

Trabzon İdare Mahkemesinde görülmekte olan 2010/871 Esas numaralı dosyasında mevcut Trabzon ili Tonya ilçesi sınırları içindeki Fol Deresi üzerinde kurulması planlanan Camlı Regülatörü ve HES`le ilgili yapılan Bilirkişi incelemesi de sonuçlandı.

h77

Bilindiği üzere FOL Deresi Tonya Vakfıkebir arasında mevcut olup yıllardır heyelan bölgesi olarak bilinir. Ayrıca Fol Deresinin debisi düşük olmasına rağmen bu dere üzerinde 4 adet HES projesi kurulmak istenmekte. Bütün bu olumsuzluklara Tonyalı vatandaşlar tepki göstererek Derelerin Kardeşliği öncülüğünde Trabzon İdare Mahkemesine dava açtılar. Av. Remzi Kazmaz tarafından açılan davada mahkeme önce YÜRÜTMENİN DURDURULMASI kararını verdi.

15.04.2011 günü mahkeme heyeti, Tonyalılar ,Av. Remzi Kazmaz ve Bilirkişi heyeti HES`in kurulacağı vadide incelemeler yaptı. Yapılan incelemede Fol Deresi üzerinde HEDA enerji tarafından kurulması planlanan Camlı Regülatörü ve HES`in dere yatağının kuruma olasılığı,dere yatağındaki sivil yaşamın olumsuz olarak etkilenme durumu, dereye bırakılacak cansuyu, ekolojik dengenin bozulup bozulmayacağı , endemik bitki ve hayvan türlerinin bozulup bozulmayacağı, bölge insanının tarım alanları, su ihtiyacı, proje kapsamında yapılacak çalışmaların bölgede sel ve heyelan oluşumuna yol açıp açmayacağı.

Kısaca HES ile ilgili projede CED yönetmeliğinin 17. md. Gereğince CED`in gerekli olup olmadığı hususları araştırıldı.Ardından bilirkişiler bu hususu açıklayan açık ve kesin sonuçlar içeren raporu düzenleyerek kurulacak HES Fol Deresinde ve yatağında ve doğal yapıda olumsuzluklara yol açacağından proje ile ilgili CED raporu gerekli olduğu kanaatine varmıştır. Bilirkişilerin raporları hakkında açıklama yapan Derelerin Kardeşliği Platformunun kurucu başkanı ve avukatı Remzi Kazmaz ‘`Sermayenin ve hükümetin doğaya-çevreye-insanların yaşam alanlarına bakışı bir kez daha ispatlandı.

http://www.rizehaber.org/Haber/Fol-deresi-kurtuluyor-17.html

 

78-Gökçeköy HES projesi

Ülke genelindeki hemen her vadide yapımı planlanan ve özellikle köylüler ve yaşam savunucuları ile çevrecilerin tepkisini çeken HES’lere karşı başta Doğu Karadeniz’de sürdürülen hukuksal mücadeleye bir destek de Erzincan’dan geldi. Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde yapılması planlanan Gökçeköy HES projesi için Erzincan Valiliği’nin verdiği ‘ÇED Gerekli Değildir’ Kararı, Sivas İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

h78

Sivas İdare Mahkemesi’nde görülen davada HES’lerde yapılan çalışmaların yaşattığı geri dönüşümsüz zararlar ve çevreye olan olumsuz etkilerindeki ihmaller bir kez daha ortaya konuldu.

Erzincan Kemaliye’de, Avcı, Buğdaypınarı ve Şahinler Köyü içerisinde kurulması planlanan ‘Gökçeköy Regülarörü, HES ve Beton Santrali projesine dair Erzincan Valiliği’nin ‘Çevresel Etki Değerlendirilmesi Gerekli Değildir’ kararının; hidroelektrik santralin inşasının ciddi bir doğa tahribatına sebep olacağı, alanda herhangi bir jeolojik etüt yapılmadığı, MTA’nın genel verilerinden yola çıkılarak alana ilişkin bilgilerin hazırlandığı, her an heyelanlara maruz kalan alanda projenin çevresel etkilerinin geniş bir alanda değerlendirilmesi gerekirken bunun yapılmadığı, proje tanıtım dosyasının yetersiz olduğu, yolların hangi teknikle inşa edileceği, sanat yapıları, heyelanlar için alınacak önlemlerin belirtilmediği ve birçok eksik bulunduğu, bu eksikliklerin yöre halkını ve gelecek nesilleri tehdit edecek çevresel sorunlara ve ekolojik sistemin bozulmasına yol açabileceği gerekçesiyle iptali için yöre halkı Sivas İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Konu hakkında uzman Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hızır Önsoy, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Kolaylı ve Araştırma Görevlisi Adem Bayram’ın incelemeleriyle hazırlanan bilirkişi raporunda, Proje tanıtım dosyasının usulüne göre hazırlanmadığı, yapılacak çalışmaların ne tür çevresel etkiler doğuracağı hususundaki tespitlerin daha detaylı araştırılması gerektiği, ortaya çıkabilecek olumsuzlukların en aza indirilmesi için alınabilecek tedbirlerle ilgili kesin belgelerin mevcut olmadığı yer aldı.

BUNU DA OKU:  Siyasi partilere çağrımız: Türkiye iklim için somut adım atmalı

http://www.gazetevice.net/Haber/7580.html

 

79-Çoruh Enerji Planı ve HES projesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun hidroelektrik barajlarına karşı çıkanın aklından şüphe duyarım sözünün üzerinden başlayan programda Mazlum Çoruh şu ifadeleri kullandı: “Bugünkü programda Yusufeli Barajı’nı konuşacağız. Öncelikle Ulusal Kanal’a duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum.

h79

Biz bu Çoruh Enerji Planı ile sadece soyulmuyoruz, öldürülüyoruz! Türkiye’de 3 barajdan ikisi görevsizdir, öteki biri de tam çalışmaz, metrekarelerce vatan toprağını suya gömüyoruz. Çoruh Vadisi’nin en korkunç barajı, en rezil barajı Altıparmak Barajı’dır. Ardından Yusufeli Barajı, ondan sonra da Deriner gelir. Bu barajların enerji, üretimiyle uzaktan yakından bir alakası yoktur. Bakan Eroğlu’nun “Barajlara karşı çıkanın aklından zoru var” demesi gerçekten çok üzücü. Ben her zaman şunu söyledim. Bakan bana bu konuyu açıklama fırsatı versin. Ya da beni ikna etsin. Yusufeli Barajı ilk projelendirildiğinde 70 metre kaya dolgu iken birden 200 metre üstüne kondu. Ve tüm Yusufeli’ni yok etti. Her zaman söylediğim cümleyi bir kez daha yineliyorum. “Çoruh Enerji Planı, Enerji Üretmek Amacıyla Yapılmış Olamaz!..

Deriner Barajı 711 milyon dolara ihale edildi. Ancak 3 milyar dolar gibi bir rakamla ancak çıkıyor!. Yusufeli Barajı 475 milyon dolara ihale edildi. Oysa bu baraj daha önce 855 milyon dolara ihale edilmişti. Şimdi Bakan Eroğlu’na soruyorum. Bu nasıl olacak? Deriner için ek parası siz istemediniz mi? Teknoloji mi gelişti. Teknoloji gelişse bile maliyet düşmez sadece zaman düşer. Yapımı hızlı olur. O zaman bunun cevabını nasıl vereceksiniz?

Yusufeli Barajı yapıldığında DSİ’nin resmi rakamlarına göre 12 bin kişi göç edecek. Bir kişinin göç ettiğinde devlete maliyeti 175 bin TL ile 3 yüz bin TL arasında değişir. Bunlar hesaba konduğunda Yusufeli barajı 22 milyar dolara mal olur. 25 milyar dolara kurtarırlarsa iyi derim.

http://www.08haber.com/haberGoster.php?hid=8174

 

80-Solaklı Vadisi HES projeleri
Trabzon’un Çaykara ilçesi Solaklı Vadisi’ndeki HES şantiyesinden köylülerin aracına ateş açıldı. Aracın arka camına isabet eden mermilerden biri camı patlattı. Can kaybı ve yaralama yaşanmayan silahlı saldırıyla ilgili köylülerin şikayeti üzerine bölgeye gelen jandarma konuyla ilgili inceleme başlattı. Silahlı saldırıya maruz kalan köylüler ise can güvenliklerinin tehlikede olduğunu söylüyor.

h80

iddialara göre, 36 HES projesi bulunan vadide, Karaçam ve Köknar köyleri sınırlarında yapımı planlanan Derebaşı HES’in şantiyesindeki özel güvenlik görevlileri tarafından köylülere ateş açıldı. Önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen olay şöyle gelişti. HES projesinin bulunduğu Derebaşı mevkiinde bulunan yayla evi lokantasını kontrol etmek için Kemal Yanık ve Tayfur Yanık ile birlikte bölgeye giden Fevzi Bal’ın aracına dönüş yolunda şantiyenin bulunduğu bölgeden bir kaç el ateş edildi. Fevzi Bal’ın aracının arka camına isabet eden mermilerden biri aracın camını patlattı.

Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, köylülerin şikayeti üzerine olay yerine gelen jandarmanın inceleme başlattığı öğrenildi. Köylülerin de ifadesine başvuran jandarmanın incelemesi sürüyor. Olayla ilgili bilgi veren köylülerden Murat Sarı, HES şantiyesinin bulunduğu bölgeden ateş açıldığını belirterek olayda can kaybı olmamasının büyük şans olduğunu söyledi. Bölge halkının can güvenliğinin tehlikede olduğunu öne süren Sarı, “silahlı saldırıda can kaybı ve yaralama olmaması büyük bir şans. Olay yerinde çok sayıda boş mermi kovanı bulundu. Ancak bölge halkı olarak bizi en çok tedirgin eden olay, uzun süredir Solaklı Vadisi’nde HES şirketi ve köylüler arasında yaşanan gerilimler sırasında, şirketin en küçük bir olayda şikayeti üzerine yarım saat içinde olay yerine gelen güvenlik güçlerinin, köylülerin şikayeti söz konusu olduğunda ancak 2, 2,5 saat içinde gelmesidir. Şirketler köylülerle ilgili şikayette bulunduğunda yüzlerce jandarma gelirken, köylüler şikayetçi olduğunda 5-6 jandarma geliyor. Bunun yorumunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

http://www.odatv.com/n.php?n=solakli-vadisinde-koylulere-hes-kursunlari-1402131200

Haritadan silinenler (01-10)

Haritadan silinenler (11-20)

Haritadan silinenler (21-30)

Haritadan silinenler (31-40)

Haritadan silinenler (41-50)

Haritadan silinenler (51-60)

Haritadan silinenler (61-70)

Haritadan silinenler (71-80)

Haritadan silinenler (81-90)

Haritadan silinenler (91-96)

 

Haritaya dön

 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Doğal Kaynaklar, Ekoloji, Kent, Mimari, Yeşil alanlar
Haritadan silinenler 81-90

Son 11 yılda bu ülke sınırları içerisindeki doğal ve kültürel varlık tahribatlarının ayrıntılı listesi ve haritası. Haritadan silinenler 81-90.

Kapat